logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt búvár

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Márki-Zay: Az ellenzéknek nem lesz önálló köztársaságielnök-jelöltje

| Szerző: hirado.hu
Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter közölte Márki-Zay Péterrel, hogy nem lesz önálló frakciója – mondta el egy interjúban az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. A baloldali politikus arról is beszélt, hogy az ellenzék nem jelöl köztársasági elnököt. Szóba került továbbá az is, hogy a baloldal pártjainak soraiban temérdek áruló található, továbbá, hogy az ellenzék nem vett részt teljes erőbedobással a saját maga által kezdeményezett népszavazási aláírásgyűjtésben.

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje a Magyar Hangnak adott interjúban ismét arról beszélt, hogy az ellenzék politikusai között számos olyan ember van, akik nem érdekeltek a kormányváltásban, ezért csalódott bennük:

„vannak olyan emberek, akikre másként gondoltam eddig, aztán rájövök arra, hogy van, akit meg lehet venni. Pénzért sok mindenki eladó.”

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint ezért „nem véletlen az, hogy tizenkét éven keresztül nem tudták leváltani ezt a rendszert”. A politikus szerint ugyanakkor március 15-én nem ismétlődhet meg az, ami október 23-án történt, hogy alig kétezren vettek részt az ellenzék megemlékezésén, mely fiaskóért a pártokat tette felelőssé.

Kapcsolódó tartalom

A hódmezővásárhelyi polgármester saját frakciójáról való elmondásáról is beszélt, mely „emelt hangú” vitákat generált közte és több ellenzéki politikus között is. Az interjúban elmondta:

Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc közölte vele, hogy saját befutó helyén kívül más nem lesz rajta a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) részéről az ellenzék országos listáján.

Márki-Zay Péter ugyanakkor elmondta, hogy abból nem enged, hogy három cigány képviselő legyen a baloldal listáján, ugyanis szerinte 2050-re minden második magyar gyerek roma származású lesz, ezért meg kell kezdeni a cigányság felzárkóztatását.

A népszavazási aláírásgyűjtéssel kapcsolatban úgy fogalmazott: az ellenzék szándékosan nem gyűjtötte a szignókat teljes erőbedobással és nem küldte ki az aktivistákat a két ünnep között. A politikus ugyanakkor a népszavazás tétjét óriásinak nevezte.

Márki-Zay nem tudott magyarázattal szolgálni arra a kérdésre, hogy hogyan is menne végbe egy esetleges baloldali győzelmet követően az általa fideszesnek minősített Polt Péter eltávolítása a Legfőbb Ügyészség éléről. Azt ugyanakkor megerősítette, hogy az alaptörvény egyes passzusait hatályon kívül kell helyezni, mely folyamathoz a politikus szerint nem hogy kétharmad, de még 50 százalékos többség sem. Amennyiben mindez mégsem sikerülne, abban az esetben „nincs értelme” a további kormányzásnak – fogalmazott Márki-Zay.

Az MMM elnöke arról is beszélt, hogy történhetnek választási csalások áprilisban, példaként pedig a határon túli magyarok szavazati jogát hozta fel példaként, szerinte ugyanis a külhoniak közül még a halottak is fognak szavazni, mivel csak kilenc évente szükséges a választási regisztráció.

Az ellenzéknek nem lesz önálló köztársaságielnök-jelöltje

– mondta el Márki-Zay Péter, aki szerint az ideális jelölt egy jobboldali ember lehetett volna.

A politikus arra a kérdésre, hogy belefér-e három hónappal a választás előtt, hogy a kommunikációs stábjának egyik vezetője Dubajban és Dominikán nyaraljon – melyről elsőként a hirado.hu tudósított –, úgy válaszolt: „ezt magánügyként kezelem. Gurzó Ákos egy jó anyagi helyzetben lévő szakember, aki végigharcolta mellettem az előválasztást.”

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még