logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egy nap alatt közel 440 migráns ellen intézkedtek a hatóságok

| Szerző: hirado.hu
Tovább nőtt a határra nehezedő nyomás. A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. január 20-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 287 határsértőt tartóztattak fel és 151 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte a police.hu.
2022. január 20-án 22 óra 15 perckor egy csoportban 50 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Fotó: police.hu

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 9 esetben összesen 28 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Balotaszállás, Bátmonostor, Homorúd, Kiskunfélegyháza, Kisszállás, Tompa és Újmohács közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 27 esetben összesen 186 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Szatymaz, Szeged, Szeged-Gyálarét, Zákányszék és Zsombó közigazgatási területén.

Budapesten 2 esetben 3 hatásértőt tartóztattak fel. Győr-Moson-Sopron megyében 2 esetben 22 határsértőt tartóztattak fel Harka és Kópháza közigazgatási területén. Fejér megyében 2 esetben 24 hatásértőt tartóztattak fel Kisapostag és Mór közigazgatási területén. Nógrád megyében 2 esetben 2 határsértőt tartóztattak fel Rétság közigazgatási területén. Pest megyében 2 esetben 18 határsértőt tartóztattak fel Cegléd és Inárcs közigazgatási területén. Tolna megyében 1 esetben 4 határsértőt tartóztattak fel Bogyiszló közigazgatási területén.  

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, albán, eritreai, iraki, líbiai, marokkói, szír, szudáni, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 8 esetben összesen 151 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 6 esetben 81 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 2 esetben 70 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el Nagylaknál, míg embercsempészés miatt 11 fővel szemben indult büntetőeljárás.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még