logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bakondi: Hamarosan a polgárőröket is bevonják a migrációs hullám elleni védekezésbe

Szükség van a tartós migrációs hullám kezelését folyamatos szolgálattal biztosító fegyveres szervezetre – jelentette ki Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en pénteken.

Bakondi György azt mondta:

a jelenleginél szélesebb körben – intézményesített formában – tervezik bevonni a védekezésbe a polgárőrséget is. Ennek tart az előkészítése.

A belbiztonsági tanácsadó hangsúlyozta, hogy a jelenleg a határon szolgáló rendőri erők a fokozott nyomást nem képesek ellensúlyozni, ezért az ország több pontjáról átvezényléssel küldik a határra a rendőröket. Ez pedig mind a rendőrök családja, mind az ott elvégzendő feladatok szempontjából hátrányos.

Az illegális határátlépések száma és az embercsempészek ellen indított eljárások száma is több, mint egy évvel ezelőtt.

Csütörtök estig már több mint 7900 illegális határátlépőt fogtak el, így vélhetően pénteken már a nyolcezret is elérte a számuk.

Szintén csütörtök estig 79 büntetőeljárást indítottak embercsempészés miatt a magyar hatóságok – ismertette Bakondi György.

A főtanácsadó kiemelte: 2015 óta folyamatosan migrációs nyomás alatt van a magyar határ. Sem a nemzetközi elemzők, sem a magyarországi információk alapján készült prognózisok nem azt jelzik, hogy pár hónapon belül véget érne a migrációs nyomás. Fel kell készülni arra, hogy hosszú időn keresztül kell szolgálni a magyar emberek és Európa biztonságát – fogalmazott Bakondi György, megjegyezve: szeretnék, ha ebben az Európai Unió is partnere lenne Magyországnak, anyagi és más támogatásban is.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még