logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Varga Judit: Az európai baloldal beavatkozna a választásokba

Zöldpárti és balliberális európai parlamenti (EP-) képviselők egy csoportja levélben fordult az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalához; a magyar választásokba való beavatkozást sürgetik – írta Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

A tárcavezető kifejtette: az EP-képviselők levele „természetesen tele van hazánkat érintő csúsztatásokkal és nemtelen bírálatokkal”. Tapasztaltuk, Brüsszelben már hónapokkal ezelőtt kezdetét vette a magyarországi választási kampány ”– fogalmazott.

Kiemelte: az európai baloldal célja egyértelmű, befolyásolni akarják a szavazás eredményét.

A levelet kiadó EP-képviselők azonban elfelejtik, hogy az EBESZ az elmúlt években mindig küldött megfigyelői missziót Magyarországra, nincs ebben semmi különös, ez bevett szokás – mutatott rá. Hozzátette: ahogy az elmúlt években, úgy most is egy szabad és demokratikus választásról győződhetnek majd meg a nemzetközi szervezet küldöttei.

A miniszter szerint az mindenesetre beszédes, hogy 2006-ban nem aggódott ennyire a demokráciáért az európai baloldal, mint most. „Ne legyenek kétségeink: a bürokraták minden lehetséges platformon próbálkoznak majd és minden lehetséges eszközt be fognak vetni azért, hogy befolyásolni tudják a választások kimenetelét” – értékelt.

A tárcavezető hangsúlyozta: mi azonban itt leszünk, éberek maradunk és nem fogjuk hagyni, hogy a magyarok döntésébe bárki is beleszóljon külföldről!

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még