logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vádat emeltek a gödöllői templomgyújtogató ellen

Vádat emelt az ügyészség a gödöllői görögkatolikus templomot tavaly felgyújtó férfi ellen – tudatta a Pest megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Szabó Ferenc közölte, 2021. március 15-én a kora esti órákban a gyanúsított elhatározta, hogy tüzet fog gyújtani, ezért egy sporttáskába égetett szeszes italt, motorolajat és falfestéket pakolt, majd ezekkel elindult gödöllői otthonából a templomhoz.

A közlemény szerint miután betörte a templom ajtaját és behatolt az épületbe, a szeszes üveget összetörte a padlón, a motorolajat szétlocsolta a templom hátsó padsorain és begyújtotta a folyadékokat. Ezután a padok között felállított egyik ikont felborította és a falfestékkel töltött vödröt a templom szentélye felé dobta, feldöntve az ott elhelyezett ikonosztáz egy részét; a festék a képekre fröccsent. A férfi ezután elhagyta a helyszínt.

A főügyész jelezte, a tüzet a templom plébánosának sikerült eloltania, de így is csaknem másfél millió forintos kár keletkezett.

A gödöllői rendőröknek alig egy héttel a cselekmény után sikerült elfogniuk az elkövetőt, aki ellen a Gödöllői Járási Ügyészség templom megrongálásával elkövetett rongálás bűntette miatt emelt vádat.

A címlapfotó illusztráció. 

Ajánljuk még