logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Letartóztattak a két tucat migránst szállító román embercsempészt

Letartóztatott egy embercsempészettel gyanúsított román sofőrt a nyomozási bíró – tudatta a Budapest Környéki Törvényszék a honlapján csütörtökön.

Az eljárás adatai szerint Szerbiában 23 szír állampolgár megegyezett egy embercsempésszel, hogy anyagi ellenszolgáltatásért Magyarországon keresztül Nyugat-Európába juttatja őket. Az embercsempész-hálózat tagjai megbízóikat jogellenesen átvezették a szerb-magyar határkerítésen és a magyar oldalon egy rejtekhelyre irányították.

Kedden a gyanúsított egy tehergépkocsival jelent meg a szerb-magyar államhatár közelében, ahol a 23 szír állampolgár felmászott a jármű platójára,

a sofőr rájuk húzta a ponyvát, majd utasaival elindult az osztrák-magyar határ felé.

Az M5-ös inárcsi pihenőhelyén azonban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai ellenőrizték a teherautót és elfogták a román sofőrt, valamint az engedély nélkül Magyarország területén tartózkodó 23 szír állampolgárt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája megállapította, hogy a gyanúsítottnak nincs Magyarországon bejelentett lakóhelye, tartózkodási helye, továbbá a gyanúsításban szereplő embercsempészésért akár 8 éves szabadságvesztés is kiszabható, így

fennáll vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélye.

Továbbá a még ki nem hallgatott tanúk jogellenes befolyásolásával a bizonyítást is megnehezítheti a férfi. Mindezek miatt a nyomozási bíró elrendelte letartóztatását február 20-ig. A végzés nem végleges, de végrehajtható – közölte a törvényszék.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még