logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyűrűzik a Jobbik újabb antiszemita botránya

| Szerző: hirado.hu
Tovább gyűrűzik a baloldali koalíciót alkotó Jobbik váci politikusának antiszemita botránya, miután a Magyar Hírlap megtudta, hogy Tótváradi-Nagy Bence korábban a zsidó egyetemen is gúnyolódott.

A Márki-Zay Pétert támogató Jobbik váci politikusának, Tótváradi-Nagy Bencének a neve a minap került az országos hírekbe, amikor azzal szerzett magának kétes értékű hírnevet, hogy egy adott kérdésben a nácik hírhedt vezérének, Adolf Hitlernek a fotójával fejezte ki tetszését. A baloldali politikus antiszemitizmusáról most egy újabb bizonyítékot hozott a Magyar Hírlap. A napilap megírta: Tótváradi-Nagy Bence korábban a közösségi médiában gyűlöletkeltő megjegyzést tett az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetemre:

„Megnyitottam a honlapjukat, azóta törölgetem a laptopomat, még a billentyűzetet is leköptem…”

Nem csak Tótváradi-Nagy Bencéről derült ki, hogy antiszemita nézeteket képvisel. A Márki-Zay Péter mögé felsorakozó Jobbik Somogy megyei régiós igazgatója is osztja nézeteit. Mint azt a hirado.hu is megírta: Kesztyüs Attila 2012. május 12-én Facebook-bejegyzésében Fényes gomb címmel osztotta meg a zsidóságról vallott gondolatait.

Eszerint a zsidók a cigányokkal végeztetik el a magyarság kiirtásának „piszkos munkáját”.

Kapcsolódó tartalom

A jobbikos politikus neve alatt megjelent szövegben a Mandiner tudósítása szerint olvasható, hogy a „dögkeselyűvé” változó, „jellemtelen” és „pénzt szimatoló” zsidó üzletemberek titokban Magyarország ellopására szövetkeznek azért, hogy a zsidó térfoglalás után a magyarságot „rabszolgasorba” taszítsák.

Más jobbikos politikus is tett már ilyesféle, gyűlöletkeltő kijelentést. Herold János, a párt keszthelyi elnöke például a közösségi médiában a Fideszt „Zsidesznek” nevezte, és azt állította, hogy a Fidesz vezetői mindig is zsidók voltak. Hornt Gyulát pedig „zsidó gyilkosnak” titulálta, és kifogásolta, hogy a „Fidesz mélyen tisztelgett emléke előtt, állami temetést rendezett” neki.

Antiszemita megnyilvánulás fűződik Gyöngyösi Márton nevéhez is, aki 2012-ben, mint a párt akkori parlamenti frakcióvezető-helyettese, az ország házában azt indítványozta, hogy a hazai zsidóságot vegyék lajstromba. A jobbikos politikus mindezt azzal indokolta,

„hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”.

De még Jakab Pétertől, a Jobbik elnökétől sem állt távol a szélsőséges megnyilvánulás, lévén hogy néhány évvel ezelőtt a romákat még élősködőknek nevezte. Az utóbbi időben tett nyilvános kijelentéseiben azonban már elhatárolódott párttársai korábbi kirekesztő megjegyzéseitől. 2020 márciusában kijelentette: „a Jobbikban megtűrtük ezeket az elhajlásokat korábban. Most meg már nem.” Csakhogy a jelek szerint a Jobbik által is támogatott, s az ellenzék miniszterelnök-jelöltjeként kampányoló

Márki-Zay Péter is antiszemita botrányba keveredett, ugyanis minapi Facebook-videójában hosszasan értekezett arról, hogy a Fidesz-média hamisan antiszemitának próbálja őt beállítani, pedig „ott is vannak zsidók, de elég kevés”.

Márki-Zay megjegyzése ellen Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány kuratóriumi elnöke nyílt levélben tiltakozott és arra kérte a baloldali miniszterelnök-jelöltet, hogy a zsidóságot ne használja fel a politikai céljai eléréséhez, majd feltette a kérdést, hogy amikor antiszemita zsidókról beszél, akkor eszébe jut-e legfőbb szövetségeseinek egyike, „a báránybőrbe bújt náci párt, azaz a Jobbik vezetője”.

 

Ajánljuk még