logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Esernyőre és hólapátra is szükség lehet ma

| Szerző: hirado.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Több hullámban valószínű vegyes halmazállapotú csapadék – számolt be róla az Országos Meteorológiai Szolgálat.
(Fotó: OMSZ)

Északkeleten végig havas eső, havazás lesz a jellemző, másutt az esőt, havas esőt délutántól észak felől egyre nagyobb területen váltja fel hózápor, sőt helyenként az ég is megdörrenhet. Az intenzív hózáporok mentén rövid idő alatt pár centis hótakaró is kialakulhat lokálisan.

A délnyugati szél lassan mindenütt nyugatira, északnyugatira fordul, megerősödik, kiemelten az Észak-Dunántúlon és a főváros tágabb térségében olykor viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +7 fok között várható. Késő estére -4 és +1 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Fotó: OMSZ)

Az éjszaka első felében változóan felhős idő várható felhőátvonulásokkal, majd hajnaltájt már csökken a felhőzet, nagyobb területen kiderül az ég.

Elsősorban a Dunántúlon, illetve a középső országrészben lehetnek hózáporok, amelyek között egy-egy intenzívebb is kialakulhat.

(Fotó: OMSZ)

Az északnyugati szél nagy területen lesz élénk, több helyen erős széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között alakul, de a szélcsendes, fagyzugos részeken ennél jóval hidegebb is lehet.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még