logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt búvár

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ő lesz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora

Egyhangúlag támogatta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) szenátusa Deli Gergely rektori pályázatát – közölte a felsőoktatási intézmény szerdán.

Az NKE közleménye szerint a vezetői megbízásra irányuló pályázati eljárást január elején írta ki a fenntartó Miniszterelnökség, miután Koltay Andrást a Nemzeti Média– és Hírközlési Hatóság elnökévé választották. A posztra egyedüliként pályázó Deli Gergely február 1-jétől öt évig vezetheti az intézményt.

Deli Gergely jogász, egyetemi tanár az Alkotmánybíróság főtanácsadója és a győri Széchenyi Egyetem professzora. Jogi diplomáját az ELTE-n szerezte, doktori fokozatát „summa cum laude” minősítéssel a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. A Széchenyi Egyetemen habilitált, de tanult New Yorkban és Cambridge-ben is.

Jelenleg megbízott oktatóként tanít az ELTE-n, Győrben két helyen: az ottani egyetem mellett a Német Jogi Centrumban intézetvezető, korábban volt megbízott oktató az Andrássy Gyula német nyelvű egyetemen és a Mathias Corvinus Collegiumban, amelynek korábban igazgatóhelyettese is volt.

Deli Gergely hat nyelven beszél, angol, német és spanyol nyelven felsőfokon, nős, egy fia van, hobbija és egyik szakterülete a római jog. A közlés szerint a szenátus a döntését továbbította a fenntartónek, amely pozitív elbírálás esetén kezdeményezi a köztársasági elnöknél Deli Gergely rektori kinevezését. Az államfő döntése alapján a rektori megbízatás 2022. február 1-jétől öt évre szólhat.

Ajánljuk még