logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

160-nal beleállt az árokba, a barátnője be sem volt kötve – VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
Súlyos egészségromlást okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja az ügyészség azt a budapesti férfit, aki óriási sebességgel hajtott be egy Balaton-parti körforgalomba. A felelőtlenség következtében utasa és ő maga is súlyosan megsérült.
Forrás: Magyarország ügyészsége

A Veszprémi Járási Ügyészség vádirata szerint a 66 éves elkövető 2021. január 19-én este személygépkocsival Balatonakarattya irányába haladva 157 km/h-s sebességgel közlekedett Balatonfőkajár külterületén, a 710-es főúton, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 60 km/h. A férfi ezért későn vette észre az útkereszteződésben lévő körforgalmat, amelybe 156 km/h-s sebességgel hajtott be, majd a körforgalom közepébe ütközve a jármű a levegőbe emelkedett, átrepült a körforgalmon és a túloldali árokba csapódott.

A baleset következtében az autó hátsó ülésén biztonsági öv nélkül utazó nő fejsérülést, illetve számos, töréssel és zúzódással járó sérülést szenvedett, melyek részben súlyos egészségkárosodásnak minősülnek.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és felfüggesztett fogházbüntetés, valamint járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ajánljuk még