logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Veszélyjelzéssel kezdődik a hét

| Szerző: hirado.hu

Észak felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, csak kisebb körzetekben lehetnek szakadozások és rövid napos időszakok, határozottan estétől csökken a felhőzet északkelet felől – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán. 

(Forrás: OMSZ)

Délelőtt az északkeleti határ közelében gyenge havazás előfordulhat, majd délutántól az észak felől érkező csapadékzónából zápor, hózápor több helyen előfordulhat. Egyre nagyobb területen várható erős, majd viharos nyugati, északnyugati szél. A csúcshőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között alakul. Késő estére -3 és +4 fok közé hűl le a levegő.

(Forrás: OMSZ)

Este a déli, délnyugati tájakon eleinte még sok lesz a felhő, futó zápor, hózápor előfordulhat, majd az éjszaka második felében már ott is jobbára derült ég várható csapadék nélkül. Az északnyugati szél veszít erejéből, de többfelé élénk, a hegyekben erős marad még.

(Forrás: OMSZ)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és 0 fok között alakul, de helyenként pár fokkal hidegebb is lehet.


Hétfőn a délnyugati tájak kivételével sokfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. A legerősebb lökések általában 65-90 kilométer/óra között várhatók.

(Forrás: OMSZ)

Elsősorban a hegyvidéki tájakon (Dunántúli- és Északi khg.,) 90 kilométer/órát meghaladó lökésekre is számítani lehet, de kisebb eséllyel síkvidéken (Kisalföldön, illetve az Alföld északi részén) is lehetségesek 90 kilométer/óra körüli lökések.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még