logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rengeteg munkát adott a tűzoltóknak a viharos szél az országban

Elsősorban lehasadt ágak, kidőlt fák okoztak fennakadásokat több dunántúli megyében, de a fővárosban is több helyszínen dolgoznak a tűzoltók. Hétfő estig több mint száz bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez viharkárokról – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Tájékoztatásuk szerint fa dőlt az úttestre az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Ácsnál, a 81-es főúton, Keréktelekinél és Mezőörsnél is szintén kidőlt fa okozott forgalmi akadályt.

A 10-es főúton Nyergesújfalunál közlekedési lámpát szakított le a szél, Zsámbéknál egy tíz méter magas fa dőlt az útra, Bábolnán pedig a Tessedik Sámuel utcában egy húszméteres fa villanyvezetéket szakított le.

Budapesten, a XIV. kerületi Öv utcában egy nagyméretű fa dőlt az úttestre, míg Kispesten, a Deák Ferenc utcában azért kérték a tűzoltók segítségét, mert egy tízméteres faág letört és megrongált két járművet.

A XX. kerületben egy felújítás alatt lévő üzlet tetejéről szakította le a lemezfedést a viharos szél.

Kapcsolódó tartalom

A legtöbb bejelentés Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyéből, valamint a fővárosból érkezett.

Győrben, a Köztelek utcában két autóra faágak zuhantak, a tűzoltók távolították el. Az 1-es főúton Mosonmagyaróvárnál az úttestre dőlt egy fa, amelynek nekihajtott egy teherautó. A tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt. Az 51-es főúton Áporkánál fa dőlt egy autó elé, a gépkocsi lesodródott az úttestről. A 84-es főúton Újkérnél egy harminc méteres fa kidőlt.

Kigyulladt az aljnövényzet a 85-ös főúton Rábatamásinál, miután egy kidőlt fa villanyvezetéket szakított le, a tűzoltók eloltották a lángokat.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit: figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, lehetőség szerint ne parkoljon viharos szélben fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjen; ha leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert lát, jelezze a 112-es segélyhívón.

Bécsben több mint száz alkalommal riasztották a tűzoltókat az orkán erejű szél okozta károk miatt. A havas esővel járó ítéletidőben több alkalommal leálltak a villamosok és a földalatti, utóbbi azért, mert beázott a metróalagút – számolt be a Heute.at osztrák hírportál.

Ítéletidő tombol Lengyelországban is, ahol több tízezer háztartás maradt hétfőn áram nélkül. Az ítéletidő miatt délig országszerte több mint háromezerszer riasztották a tűzoltókat. Mintegy 400 lakóépületben keletkeztek károk, két ember megsérült.

 

Ajánljuk még