logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Önnek éltek már vissza a bankkártyájával?

| Szerző: hirado.hu
Még soha ilyen gyakran nem követtek el bankkártyás csalásokat itthon, mint az utóbbi hónapokban. A jegybank felmérése szerint a bűnözők több mint 120 millió forintos kárt okoztak, és emelkedett a pszichológiai manipulációval okozott csalások száma is. Önt károsították már meg a bankkártyáján keresztül?

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal azt kérdezzük olvasóinktól, hogy éltek-e már vissza a bankkártyájukkal? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: (06 1 vagy 06/30) 759-52-00, sms: 06/30-90-00-666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


Egyre több banki csalás történik hazánkban, amelynek kárai az ügyfeleket terhelik. A Pénzügyminisztérium adatai szerint 2020-ban egymillió bankkártyás fizetési tranzakcióból 73 esetben merült fel a csalás gyanúja. A bankkártyás visszaélések száma tehát nem számottevő,

az adathalászok viszont egyre durvább támadásokat indítanak, és hatalmas károkat okoznak az ügyfeleknek.

Tavalyelőtt mintegy 70 ezer visszaélés történt, és csaknem 1,3 milliárd forintot próbáltak ellopni a bankkártyacsalók.

2021. július 1-jén csaknem 150 ezer magyar kereskedőnél lehetett már bankkártyával fizetni, miközben egy évvel korábban még alig 110 ezer helyen fogadták el a bankkártyánkat.

Önnek éltek már vissza a bankkártyájával?

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még