logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nagy István: Az élelmiszerárstop különösen az időseket és a családokat védi

Az élelmiszerárak befagyasztása különösen az időseket és a gyermekes családokat védi – fogalmazott hétfői videóüzenetében az agrárminiszter.

Nagy István szerint havonta több ezer forint megtakarítást jelenthet a magyar embereknek, hogy februártól az október közepi szintre csökken az étolaj, sertéscomb, csirkemell, csirke far-hát, a 2,8 százalékos tehéntej, a búzaliszt és a kristálycukor ára.

Kapcsolódó tartalom

A kormány – mint mondta – korábban is beavatkozott, ha az emberek életét befolyásoló területen az árak elszabadultak. Példaként említette a rezsicsökkentést és a benzinár maximálását.

A baloldal ugyanakkor – tette hozzá – azonnal támadta az intézkedést, a reakciók „zsigeriek és kétszínűek”. Hasonló helyzetekben soha nem az emberek mellé álltak, hanem „még egyet csavartak a megszorításokon” – fogalmazott.

A miniszter kiemelte, hogy a Gyurcsány–Bajnai-korszakban 12 százalékról 25 százalékra nőtt az élelmiszerek áfája sok más megszorítás mellett, a nemzeti kormány viszont a legfontosabb élelmiszerek áfáját 5 százalékra csökkentette.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még