logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több mint hétszáz illegális migráns ellen intézkedtek a rendőrök

A magyar rendvédelmi szervek január 15-én összesen 706 illegális migránssal szemben intézkedtek.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. január 15-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 385 határsértőt tartóztattak fel és 321 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, jemeni, indiai, algériai, palesztin, egyiptomi, török, tunéziai, líbiai és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írták a Police.hu beszámolójában.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 16 esetben összesen 93 határsértőt tartóztattak fel Madaras, Balotaszállás, Csikéria, Kecskemét, Kunbaja, Hóduna, Nagybaracska, Katymár és Újmohács közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 28 esetben összesen 274 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Ásotthalom, Öttömös, Szeged, Kübekháza, Domaszék, Mórahalom és Ruzsa közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében Győr közigazgatási területén 1, továbbá Pest megyében Inárcs külterületén 17 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

Az elmúlt 24 órában 9 esetben Bács-Kiskun, 7 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 321 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 8 ember ellen, míg tiltott határátlépés miatt 2 személy ellen indult büntetőeljárás.

Kapcsolódó tartalom

Címlapfotó: Police.hu

Ajánljuk még