logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ködös idő teszi ma próbára a hangulatunkat

| Szerző: hirado.hu
Vasárnapra erősödik a ködhajlam, majd a hétfőre érkező szél kitisztítja a levegőt. Jelentős csapadék nincs a láthatáron.

Legnagyobb eséllyel a Tiszántúlon és az északkeleti megyékben maradhat meg egész nap a zúzmarás köd, illetve a rétegfelhőzet, másutt fokozatosan javulnak a látási viszonyok, fátyolfelhők szűrik a napsütést – írja az Országos Meteorlógiai Intézet.

(Fotó: met.hu)

A ködös, rétegfelhős tájakon ónos szitálás, hószállingózás kialakulhat. A légmozgás napközben mérsékelt marad, majd estétől északnyugaton megélénkül, sőt meg is erősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 8 fok között alakul, de a borult tájakon csupán -3, +1 fok körül valószínű. Késő este általában -5 és +3 fok közötti hőmérsékleti értékeket mérhetünk.

(Fotó: met.hu)

Este észak felől egyre vastagabb felhők érkeznek fölénk, de nem lesz teljesen zárt a felhőtakaró. Reggelre az ország nagy részén közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, azonban kisebb körzetekben kevesebb felhő is lehet. Hajnaltájt az északkeleti határnál hószállingózás kialakulhat.

(Fotó: met.hu)

Nagy területen megélénkül az északnyugati szél, az Észak-Dunántúlon erős, a magasabban fekvő helyeken viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +2 fok között alakul, de a hóval borított részeken pár fokkal hidegebb is lehet. Hajnalra több fokot emelkedik a hőmérséklet.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még