logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Két front is átvonul ma felettünk, tartós köddel kell számolni

| Szerző: hirado.hu
Anticiklon peremén előbb egy meleg-, majd egy hidegfront vonul át a Kárpát-medencén. A magasban zajló melegedés a szélcsendes tájakon erősíti a ködhajlamot, és a tartósan megmaradó zúzmarás ködnek is komoly esélye van. A szelesebb Dunántúlon és a középső megyékben viszont több fokkal melegebb lesz pénteken, mint az előző napon.
(Fotó: OMSZ)

A kialakult zúzmarás köd, illetve rétegfelhőzet ugyan zsugorodik, de az északkeleti, keleti harmadban helyenként tartósan megmaradhat. Másutt napközben jobbára derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd az esti óráktól észak felől felhősödés kezdődik – számolt be róla az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Jelentéktelen ónos szitálás, hószállingózás a ködös, borús tájakon előfordulhat. Az északnyugati szelet elsősorban az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében erős, néhol viharos lökések is kísérhetik.

(Fotó: OMSZ)

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +8 fok között várható, de a tartósan ködös részeken ennél jóval hidegebb, míg az északnyugati országrészben pár fokkal melegebb is lehet. Késő este általában +4 és -8 fok közötti értékeket mérhetnek.

Este szakadozott frontális felhőzet vonul dél, délnyugat felé, ebből néhány helyen előfordulhat gyenge záporos csapadék. Emellett az északkeleti, keleti harmadban ismét terjeszkedik a zúzmarás köd, illetve a rétegfelhőzet, ezeken a tájakon ónos szitálás, hószállingózás nem kizárt.

(Fotó: OMSZ)

A keleti megyék kivételével az északnyugati, északi szelet kezdetben nagy területen kísérik élénk, az Észak-Dunántúlon erős, viharos lökések is, később fokozatosan veszít erejéből a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +4 fok között alakul, de a szélvédett, illetve kevésbé felhős, hófödte részeken -10 fok köré, alá is hűlhet a levegő.

Címlapfotó: Köd Salgótarjánban (MTI/Komka Péter)

Ajánljuk még