logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt búvár

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A 444 nagyágyúi az egyesült ellenzékről: nyomorult, hülye Karácsonyék és keresztény kalifátus Márki-Zay Péterrel

| Szerző: hirado.hu
A teljesség igénye nélkül, szúrópróbaszerűen válogattuk ki a legszínesebb megállapításokat az Uj Péter-féle négyszáznegyvennégy Borízű hang című podcastjéből. A három négyes szerkesztőségének hátországában talán már mégsem annyira elégedettek Márki-Zay „szövetségi kapitány” munkájával. A politikai újságírás B-közepének faliújságjában persze még megjelennek a kötelező párthirdetmények: „A csapdákat kikerülve, igazságosan rezsicsökkentene Márki-Zay kormánya”; „Ha Márki-Zay Péter győzne, azonnal kirúgná Polt Pétert és a kilenc évre bebetonozott embereket”, vagy „Márki-Zay: Elmondom, mit kapott karácsonyra az ország: az elmúlt évtizedek egyik legkegyetlenebb megszorító csomagját”. Ugyanakkor a hátsó szobák kártyabarlangjaiban elhangzott mondatok hallatán jogosan vetődik fel a kérdés a jobbról és balról is pofozott ellenzéki szavazó tudatalattijában: kinek a szekerét tolja most éppen a 444?

Márki-Zay Péter, a „homofób gyerekverő megállíthatatlanul tör előre”

Kezdjük az elején. Az előválasztási győzelemből kijózanodott másnapon.

Winkler Róbert: „Marci, gratulálok! Hogy élted meg a sikert?

Bede Márton: „(…) ebben a pillanatban huppant le a fenekem a tengerparti fövenyre, amikor átadtad nekem a szót. Most már nagyon kényelmesen, ülve mondhatom, hogy igen,

a homofób gyermekverő megállíthatatlanul tör előre a miniszterelnöki székig, Magyarország csúcsáig.

Majd úgy folytatódik tovább az interurbán eszmecsere, miszerint: Bede Márton háromhónapos thaiföldi üdülését megszakítva magyarázza el a kedves hallgatóknak, hogy Márki-Zay Péter nemcsak szavazatokért játssza meg a homofób viselkedést, hanem nála mindez őszintén, belülről fakad.

Bede Márton: „Márki-Zay Péternél ezt egy interorizáltabb érzésnek gondolom. De mit tudhatnék én innen, a távoli Thaiföldről?

Az átlagos magyar szavazók hülyék

A borszagú háromkirálytól kapnak még az arcukra az úgynevezett „átlagszavazók” is. Mindezt abból a feltevésből kiindulva jegyzik föl, hogy Fekete-Győr András kevesebb szavazatot kapott az előválasztáson annál, amennyi Momentum-szavazó összesen létezik.

Uj Péter: „Fekete-Győr annyi szavazatot sem szerzett, mint amennyit a Momentum egyébként. Ebből is látszik, hogy a Momentum-szavazók taktikáznak.

Winkler Róbert: A (Momentum) szavazók kevésbé hülyék az átlagos magyar szavazóknál.”

Márki-Zay még Orbánnál is rosszabb

De ugyanebben az adásban elhangzik még az is, hogy Márki Zay Péter még Orbán Viktornál is rosszabb valami.

Winkler Róbert: (…) „Márton, most, hogy kézzel fogható közelségbe került a győzelem, lefuttattál már egy gondolatkísérletet azzal kapcsolatban, hogy ha Márki-Zay veszi a következő akadályokat, tehát Dobrev Klárát és Orbán Viktort, akkor mi lehet a végeredmény? Egy keresztény kalifátus?

Bede Márton: „Én azt gondolom, amiről sokszor beszéltünk ebben, azt hiszem, ebben a podcastban is, de csak olyan elgondolkodva-felvetve a dolgot, hogy biztos lesz valami Orbán Viktor után, de az lehet, hogy nála is rosszabb lesz. A Márki-Zay Péter felbukkanásával és megerősödésével ez talán kézzelfogható közelségbe került az, hogy valami még rosszabb következzen. Bár még mindig nem tudom ezt a még rosszabbat meghatározni, hogy pontosan hogy és mi lesz, de szerintem amennyiben Márki-Zay Péter jutna hatalomra Orbán Viktor után, az egy határozott lépés lenne a még rosszabb irányába. És bocsánat, ezzel nem azt akarom mondani, hogy Dobrev Klára nem tudna valami Orbán Viktornál is rosszabbat csinálni, de Márki-Zay Péterben én jobban látom az indíttatást és a tehetséget az ilyen fajta elmozdulásra.

Márki-Zaynál nincs lejjebb

A december 5-i adás is váratlan meglepetéssel szolgált. A téma ezúttal Harrach Péterről a „Jobbik üzemi lapjában” megjelent homoszexuális vérvád volt.

Winkler Róbert: „Harrach Péterről váratlanul kiderült, hogy egy rendes ember. Nem tudom, olvastad-e az iratokat, amiket a Jobbik üzemi lapja…

Bede Márton: „… figyelj, pontosan tudjuk, hogy miért közölték ezt le, tehát hogy

szerintem ez a, tehát ez ilyen már, tényleg ilyen, tehát, hogy valami nagyon lentet mondjak, ez tényleg már ilyen Márki-Zay-féle színvonal.

Balf***képző, balf***-workshop, balf***-Phd

Az adás későbbi részében a Városháza-gate került górcső alá. Itt is megvillannak a Vadász vermutok mögül Navarrone nagyágyúi.

Uj Péter: „Karácsonyt is el kellett volna adni a p***ába egyébként a izével (sic), a Városházával együtt.

Uj Péter: „(…) Biztos vagyok abban, hogy ha a Városházát, amit szerintem el kéne adni, azt a Karácsonyék el tudnák adni, abból valamilyen módon visszacsorgatnának a pártfinanszírozásba.” 

Uj Péter: „A nyomorult, a hülye Karácsonyék meg nekiállnak védekezni. Tényleg… Hát ott is olyan szintű balf***ság van, amit azért tanítani kéne a balf***képzőben, izébe’, a balf***-akadémián.”

Winkler Róbert: „a balf***-workshopon.”

Uj Péter: „Hát, ez már a balf*** Phd-ért megy.”

Uj Péter zárógondolata egyben egy borpíres utalás Karácsony Gergely hiányzó diplomájára is.

Plusz egy: Márky-Zay Péter egy érzéki csalódás, Orbán rendszere erős, stabil

A főszerkesztő úr hosszú beszélgetést folytatott a Farkasházy Tivadar által mindenhonnan kiátkozott Tölgyessy Péterrel (aki következetesen Zay-Márkinak hívja Márki-Zay Pétert). A két rangidős hosszan és elmélyülten lamentál a jelenlegi politikai klíma pluralitásáról, sikerességéről, az ellenzék tehetetlenségéről és a baloldali értelmiség nagy ábrándjairól.

Uj Péter: „Nem lehet az, hogy egy hasonló érzékcsalódás jön létre ellenzéki oldalról, mint 2018-ban is létrejött? Egyébként szintén Márki-Zay Péter személye indította el, illetve az ő hódmezővásárhelyi győzelme. Ott hirtelen mindenki úgy érezte az ellenzéki oldalon, hogy most meg lehet fogni a Fideszt, le lehet váltani az Orbán-rendszert. Holott igazából, objektíven nézve a rendszer nagyon stabil volt, kézben tartotta mindazokat az intézményeket, amik eleve lehetetlenné tették, hogy egy fair választási küzdelem legyen. Szerintem a rendszer azóta nem gyengült.

Nos, ennyi fért a Borízű hang elmúlt heteinek adásába, de reményeink szerint a soron következő vasárnap is lesz show, Uj Péter és barátai pedig okkal számíthatnak figyelmünkre!

A címlapfotó illusztráció (forrás: YouTube)

Ajánljuk még