logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Volner: Elszerencsétlenkedte a népszavazási kezdeményezését a baloldal

Elszerencsétlenkedte a népszavazási kezdeményezését a baloldal, ezért nem lehet a referendumot megtartani az április országgyűlési választásokkal egyidőben - mondta a Volner Párt elnöke csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatóján.  

Volner János kijelentette: ez a „szerencsétlenkedés” az adófizetőknek több mint hatmilliárd forintjába kerül majd; ezt meg lehetett volna spórolni, ha a választásokkal egy időben tartják a népszavazást.

A politikus azt mondta: Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke decemberben még úgy vélekedett, hogy az ellenzék két napon belül összegyűjti a népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer aláírást. Ehhez képest a Kúria december 8-án döntött az ügyben, azóta egy hónap telt el és a baloldal azóta sem tudta összegyűjteni az aláírásokat – tette hozzá.

Volner János szerint „gyengék” a kérdések és a baloldal nem tudta mozgósítani a szavazótáborát.

A politikus úgy fogalmazott, hogy Márky-Zay Péterrel, az ellenzéki miniszterelnök-jelölttel „már régen nem a médiának kellene foglalkozni, hanem az ország legjobb pszichiátereinek”. A közvélemény előtt ámokfutást rendez – folytatta -, újabb és újabb választói csoportokat sért meg, olyan kirekesztő, gyűlölködő gondolkodásról tesz tanúbizonyságot, amire eddig még alig volt példa.

Márky-Zay Péter olyan kijelentéseket tett, amelyek alkalmasak arra, hogy „felkeltsék a gyűlöletet akár a melegekkel, akár a zsidóság képviselőivel kapcsolatban”; ilyen gondolkodásnak egy civilizált európai államban nincs helye – jelentette ki.

Volner János szerint Márky-Zay Péter Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnökének politikáját képviseli, és vissza szeretné hozni a „Gyurcsány-korszakot a rezsicsökkentés eltörlésével”, és még a minimálbér intézményét is el szeretné törölni.

Ajánljuk még