logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vizsgálat indult a harmadikról kizuhant nő ügyében

| Szerző: hirado.hu
Az összes erkélyét átvizsgálják annak a budapesti háznak, amelynél tragikus baleset történt szerda hajnalban. Ugyanis a Váci úton, a Nyugati tér közelében kidőlt egy harmadik emeleti erkély korlátja, egy nő a mélybe zuhant és meghalt. Vizsgálják, hogy van-e felelős, hibázhatott-e valaki az épület korábbi felújításakor, vagy abban, hogy nem újították fel az elmúlt években – hangzott el az M1 Híradójában.

A harmadik emeletről zuhant le a egy nő szerdán a Nyugati tér közelében, mert kidőlt az erkély kőkorlátja, aminek feltehetőleg nekitámaszkodott. A ház lakói csak reggel értesültek róla, hogy mi történt.

Sajtóhírek szerint a lakásban albérletben élt egy férfi, kedden éjszaka pedig a tragédia előtt baráti összejövetelt tartottak nála. A Budapesti Rendőr-főkapitányságra valamivel három óra után jelentették az esetet. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, miként a mentők is, azonban a nő életét már nem sikerült megmenteni.

Kapcsolódó tartalom

A váci úti társasház közös képviselete meghagyta az erkéllyel rendelkező lakóknak a tragédia utáni, hogy a csütörtökre tervezett vizsgálat lezárásáig semmiképp ne menjenek ki az erkélyükre.

A Híradó úgy tudja, egy közigazgatási eljárás keretein belül egyebek mellett azt is vizsgálják, hogy a ház homlokzatának – homlokzat alatt értendő a szóban forgó erkély – annak felújításával, vagy annak elmulasztásával kapcsolatban terhel-e bárkit, bármilyen felelősség.

Ajánljuk még