logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szabadnapos mentőápoló lett a nap hőse

| Szerző: hirado.hu
Egy szabadnapos győri mentőápoló szeme láttára sodort el egy biciklist egy személyautó, amely fel is borult. A szakember azonnal félreállt autójával és a sérültek segítségére sietett.

Kedden a nap hősévé vált az a szabadnapos győri mentőápoló, aki éppen Komáromba tartott az 1-es úton, amikor a szeme láttára sodort el egy biciklist egy személyautó, amely fel is borult. A mentőápoló azonnal megállt segíteni és értesítette a mentésirányítást – írta az Országos Mentőszolgálat a közösségi média felületére feltöltött bejegyzésben.

A szabadnapos győri rögtön felmérte a sérültek állapotát, majd azonnal megkezdte az 50 év körüli biciklis újraélesztését, aki nem lélegzett.

Miközben több mentőegység indult a helyszínre, az autósok is megálltak és mindenben próbálták segíteni a szakember elszánt küzdelmét. Mire a mentők perceken belül megérkeztek, az Országos Mentőszolgálat bajtársának már sikerült újraindítani a férfi vérkeringését. A mentők végül két könnyebb sérülttel együtt, stabil állapotban szállíthattak kórházba a férfit.

A címlapfotó illusztráció. 

Ajánljuk még