logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megérkezett hideg, életbe lép a vörös kód a szociális intézmények számára

Az emberi erőforrások minisztere elrendelte Észak- és Dél-Alföldön az úgynevezett vörös kódot, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását – jelentette be a tárca szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az intézkedés csütörtökön 20 órától lép érvénybe egyelőre hétfő 20 óráig, azt követően, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fok alá esik a hőmérséklet – közölte Fülöp Attila.

Kapcsolódó tartalom

Felhívta a figyelmet arra, hogy a hajléktalanellátó rendszer kihasználtsága országosan jelenleg 76 százalékos, a fővárosban pedig 68 százalékos. Van tehát szabad férőhely a hajléktanszállókon, ezért arra kéri az érintetteket, hogy vegyék igénybe a szolgáltatást – tette hozzá.

Az államtitkár arra kér mindenkit: ha a hideg miatt bajba jutott emberrel találkozik, hívja az illetékes diszpécserszolgálatot. A telefonszámok megtalálhatóak a kormany.hu weboldalon, illetve a közösségi média kormányzati oldalain – mondta Fülöp Attila.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még