logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Külföldi milliókból folytatnak LMBTQ-propagandát magyar iskolákban – írja az Origo

| Szerző: hirado.hu
Szerdán közel tucatnyi LMBTQ-szervezet indított támadást az április 3-i gyermekvédelmi népszavazás ellen.
A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A gyermekvédelmi törvény rendelkezéseinek megkerülésével folytatnák az LMBTQ-szervezetek az iskolákban folytatott genderpropagandájukat, amellyel az elmúlt években kiskorúak ezreit érzékenyítették az LMBTQ-propaganda iránt – számolt be az Origo. Az álcivil szervezetek rendszeres külföldi pénzügyi támogatással működnek – egyebek mellett a Norvég Civil Támogatási Alaptól és Brüsszeltől, az Európai Bizottságtól kapott pénzből.

Jelentős külföldi anyagi támogatást kapnak az LMBTQ-szervezetek

A Magyarországon működő LMBTQ-szervezetek a kiskorú diákok ezreit elérő foglalkozásaikkal erős propagandatevékenységet folytatnak, amelyhez jelentős anyagi támogatást kapnak külföldről.

A magyar LMBT szövetség weboldalára feltöltött pénzügyi beszámolók szerint tevékenységüket több millió forinttal támogatta többek között az Európai Bizottság, a Norvég Civil Támogatási Alap, a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, valamint a brüsszeli székhelyű nemzetközi leszbikus, meleg, biszexuális, transz és interszex európai egyesület is.

A Labrisz Leszbikus Egyesület – amely Magyarországon a gyermekek homoszexualitás iránti érzékenyítésének vezető szervezete – csak a 2013 és 2014 között futó Melegség és Megértés nevű programjukra 62,5 ezer eurót (mai árfolyamon több mint 23 millió forintot) kapott az NCTA-tól,

ez idő alatt 19 oktatási intézményben nagyjából ezer diákot befolyásoltak 44 LMBTQ-s tréningen. Az RTL Klub a Labrisz Leszbikus Egyesület működését bemutató tavaly nyári műsorában arról is beszámoltak, hogy minden évben körülbelül 40-50 iskolában végeznek hasonló tevékenységet.

„Heteroszexista elnyomásról” az egyik szervezet

Rédai Dorottya, a Melegség és Megértés program trénere az RTL Klub hírműsorában, a Híradóban azt hangoztatta, hogy nem vonatkoznak rájuk a múlt évben megszavazott gyermekvédelmi törvény azon intézkedései, amelyek tiltják a szexuális jellegű propaganda kifejtését – köztük a homoszexualitás népszerűsítését – a köznevelési intézményekben. Azonban az említett külföldi NGO-któl és politikai szervezetektől érkező pénzek mellett ennek már a Melegség és Megértés programleírásában használt konfrontatív, aktivista nyelvezet is ellentmond. Ebben egyebek mellett „heteroszexista elnyomásról” értekeznek, valamint arról, hogy „újult erővel” dolgoznak a saját erőforrásaik növelésén és a megfelelő marketingjén, hogy minél több helyre jussanak el.

A program keretében több ezer ismertetőt és tájékoztatót (valójában kampányanyagokat) is kiadtak magyar és angol nyelven.

Szintén érdemes megemlíteni, hogy a Labrisz a pedagógusoknak készített útmutatójában az egész iskolai környezetet LMBTQ-fogalmak mentén igyekezett áttematizálni.

Többek között olyan kérdéseket fejtegettek, mint a homoszexuális fiúknak veszélyes iskolai terek, vagy az anyák napja ünneplése olyan extrém helyzetekben, amikor valakinek két anyja vagy két apja van. Meseország mindenkié címmel pedig közfelháborodást keltő, gyermekeknek szánt LMBTQ-tematikájú mesekönyvet adtak ki 2020-ban.

Kapcsolódó tartalom

A gyermekvédelmi népszavazást április 3-ra, az országgyűlési választások napjára írták ki. A referendumon a magyarok megerősíthetik a nyáron elfogadott gyermekvédelmi törvénycsomagot, és egyebek mellett arról fejezhetik ki a véleményüket, hogy a köznevelési intézményekben lehessen-e kiskorú gyermekeknek a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartani. A négy kérdés között az is szerepel, hogy a nemi átalakító kezelések népszerűsíthetőek legyenek-e a kiskorú gyermekek számára. Emlékezetes: a nemzetközi és a hazai baloldal az új jogszabály megszavazása óta folyamatosan támadja azt.

Márki-Zay a népszavazás eredményétől függetlenül visszavonná a gyermekvédelmi törvényt

Néhány napja Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja az ATV reggeli műsorában beszélt arról, hogy a baloldali pártok a jövőben is kiállnak az LMBTQ-jogok mellett. Korábban pedig Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje jelentette ki, hogy hatalomra kerülve visszavonná a gyermekvédelmi törvényt, a témában tartandó népszavazás eredményétől függetlenül. Az LMBTQ-szervezetek is politikai szereplőként kívánnak fellépni, a referendum bojkottjára készülve. Szerdán 11 LMBTQ-közösségekkel foglalkozó álcivil szervezet adott ki kiáltványt erről.

Kapcsolódó tartalom

 

 

Ajánljuk még