logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kormányinfó: Nem újdonság a baloldalon az antiszemitizmus határát súroló kijelentés

| Szerző: hirado.hu
A Miniszterelnökséget vezető minisztert a Kormányinfón az egészségügyről, és Márki-Zay Péter antiszemitizmus határát súroló kijelentéseiről is kérdezték.
Kérdésre válaszolva Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, Márki-Zay Péter elmúlt időszakban tett kijelentései megegyeznek a baloldal elmúlt évtizedekben tett kijelentéseivel. A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje többször is kifejtette, hogy a hazai egészségügyet üzleti alapokra helyezné, és – mint fogalmazott – az ágazatot profitorientált cégek kezébe adná.

Márki-Zay Péter szerint az egészségügy üzlet, és megkérdőjelezi a népszavazást

A baloldal miniszterelnök-jelöltjének kijelentésével kapcsolatban, miszerint az ingyenes egészségügy illúzió, Gulyás Gergely emlékeztetett, hogy 2008-ban csak egy sikeres népszavazás tudta megállítani Gyurcsány Ferenc kormányát abban, hogy magánosítsák az egészségügyet. Márki-Zay Péter ezzel kapcsolatban ráadásul úgy fogalmazott, hogy szerinte ki sem lehetett volna írni a Fidesz által kezdeményezett 2008-as népszavazást.

Ez egy hagyományos baloldali álláspont, hangsúlyozta Gulyás Gergely, hozzátéve, a kormány ezért mondja azt, hogy Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter talán külső jegyekben különbözik, de egyébként ugyanazt a politikát képviselik.

Kapcsolódó tartalom

A baloldalnak ezért volt könnyű támogatni Márki-Zay Pétert miniszterelnök-jelöltként, mert ezekben az ügyekben ugyanazt képviseli, mint ők, még ha néha nyersebben és őszintébben is fogalmazza meg álláspontjukat. Ilyen például a rezsicsökkentés ellenzése, vagy a migránsokkal kapcsolatos kijelentések. Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy az emberséges bánásmód menekültek esetében nem kérdés, az illegális migránsokkal szemben azonban meg kell védeni a határt. A magyar kormány ezekben a kérdésekben határozott álláspontot képvisel: az egészségügy nem üzlet, a rezsiárakat kordában kell tartani, a magyar baloldalnak, a magyar baloldal miniszterelnök-jelöltjének azonban ezzel ellentétes elképzelései vannak.

Nem újdonság a baloldalon az antiszemitizmus határát súroló kijelentés

Márki-Zay Péter antiszemitának tekinthető, vagy ahogyan a miniszter fogalmazott, ennek határát erősen súroló kijelentéseivel kapcsolatban kiemelte: ez valóban újdonság, de itt sincs ok meglepődni, mert a jelen helyzetben a magyar baloldal összefogott olyan képviselőkkel, akik néhány évvel ezelőtt a zsidókat listázni akarták. Így jött létre a jelenlegi baloldali összefogás – mondta Gulyás Gergely. Ennek a koalíciónak része sajnos az antiszemitizmus is – fogalmazott.

Ajánljuk még