logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Büntetőfékezett, amivel tömegkarambolt okozott

| Szerző: hirado.hu
Tömegkarambolt okozott büntetőfékezéssel a hétvégén egy sofőr az M1-es és az M7-es közös szakaszán. A Magyar Közút szerdán hozta nyilvánosságra a felvételt. Egy furgon megelőzött egy autót, majd hirtelen lassított, sőt meg is állt. Az a sofőr, akit a vétkes büntetni akart meg tudott állni, de akik mögöttük haladtak, már túl későn vették észre, hogy egy autós megállt a belső sávban – derült ki az M1 Híradójából.

Tömegkarambolt okozott egy autós a hétvégén az M1-es és az M7-es közös szakaszán. Az esetről felvétel is készült, amin jól látszik, hogy a furgont vezető sofőr bevág az előtte haladó autó elé, majd büntetőfékez. A mögötte haladó két autónak még volt ideje megállni, a harmadik azonban egyenesen az előtte állóba, majd a betonfalba csapódott. A vétkes sofőrnek valószínűleg az nem tetszett, hogy nem tartott jobbra a nála lassabban haladó autó vezetője.

A büntetőfékező sofőr a baleset helyszínét nem hagyta el, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közúti veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben – mondta Csécsi Soma, a BRFK szóvivője.

Közúti veszélyeztetés bűntettét az követi el, aki a közlekedési szabályokat szándékosan megszegi, és ezzel egy olyan veszélyhelyzetet idéz elő, amelynek a közvetlen hatókörében más személyeknek a testi épsége forog kockán” – mondta Ragány Zoltán ügyvéd.

Ha büntetőfékezés miatt az áldozat megsérül, a vétkes sofőr akár öt év börtönt is kaphat, ha pedig meghal, akkor akár tíz évig is rács mögé kerülhet.

Ajánljuk még