logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A magyar határt védő rendőrökre támadtak

| Szerző: hirado.hu
Újra a magyar határt védő rendőrökre támadtak a migránsok, és kövekkel rongáltak meg egy rendőrautót Kunbajánál. A támadásról, amelyről a hirado.hu is beszámolt, videót tettek közzé a kormány közösségi oldalán.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő rendőrök egy körülbelül tizenöt fős migránscsoport illegális bejutását akadályozták meg Kunbajánál – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságnak a Police.hu oldalán megjelent közleményében.

Ebből kiderül, hogy a migránscsoport

szerb területről kövekkel dobálta meg az államhatár mentén kiépített kerítést vigyázó rendőröket. A helyszínre érkező egyik rendőrautó karosszériája a dobálás miatt megsérült, szélvédője berepedt.

Ezután a migránscsoport elszaladt. Személyi sérülés nem történt. A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tesz az illetékes ügyészségen – olvasható a közleményben.

A kormány közösségi oldalán a migránstámadás kapcsán közölte:

„Magyarország továbbra is megvédi a határait az illegális bevándorlóktól.”

Nem először támadnak a határra

Tavaly októberben a kormány által közétett videón látható, hogy kövekkel, husángokkal, csapatosan ostromolják Magyarország határát a migránsok. A döbbenetes felvételeken látszódik, ahogy az illegális bevándorlók létrákat támasztanak a kerítéshez, hogy átmásszanak rajta. Ezenkívül a határt védő magyar egyenruhásokat dobálják különböző tárgyakkal.

Ajánljuk még