logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A hagyományos családmodell alternatívái is jelen lesznek a MOME nyílt napján

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem nyílt napot tart január közepén. Az eseményen többek között a provokatív sorozatairól ismert Csenki Biankával is találkozhatunk.

Csenki Biankával is találkozhatunk a MOME január 18-ai nyílt napján. A fotográfus annak a Szombat Évának a tanítványa, aki korábban az „Orgazmust kérek, nem rózsát” című fotósorozatával nyert Capa-díjat.

Csenki legújabb szériájában – Ich bin bei Jules – egy családfőn és lányán keresztül próbálja bemutatni az „összetett kapcsolati struktúrák” előnyeit és hátrányait.

Egyúttal alternatívaként jeleníti meg poligámiát a hagyományos családmodellel, házassággal és monogámiával szemben.

„Egy olyan példát szerettem volna vizsgálni, ahol a pár több, mint 30 éve együtt van, nem váltak el, relatív boldognak tűnnek, élvezik az életüket. Némi iróniát véltem felfedezni, mikor rájöttem, hogy szinte az egyetlen körülöttem lévő pár kapcsolatuk nulladik napjától kezdve nyitott kapcsolatban él” – fogalmazott a fotográfus alkotásaival kapcsolatban.

A sorozat nem titkolt célja, hogy a keresztény értékrenden alapuló monogámia egyeduralkodásának árnyoldalait mutassa be és állítson vele szemben alternatívát, melyet egyfajta „új édenkertként” értelmezhetünk.

 

Ajánljuk még