logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyurcsány szerint több Mártha Imre kellene

Az Egyesült Államokban is vásárolhatott nagy értékű ingatlant a budapesti közműholding vezére – erről írt a Metropol. A lap szerint Mártha Imrének Floridában, az amerikai milliárdosok nyaralóhelyén van az ingatlana, ahol a legolcsóbb lakás ára is átszámítva legalább egymilliárd forint. Gyurcsány Ferenc kedden közösségi oldalán azt írta: „Mártha Imre gazdag ember. Nagyon. Én több Mártha Imrét szeretnék” – számoltak be róla az M1 Híradójában.

Megdöbbentően értékes vagyontárgyakat rejteget külföldön is Mártha Imre – írta összeállításában a budapesti közműholding vezérigazgatójáról a Metropol.

A lap – a szerkesztőségükhöz eljuttatott – iratokat, tulajdoni lapokat mutatott be keddi számában arról, hogy az amerikai milliárdosok egyik felkapott nyaralóhelyén, Floridában – annak is egyik leggazdagabb részén –, Naples városában is vett magának luxusingatlant a fővárosi cégvezető.

Ott, ahol többek között Nicole Kidman színésznőnek, a milliárdos amerikai író-sztárorvos Robin Cooknak van háza, de néhány éve még itt élt a világsztár Donna Summer is. A Mexikói-öböl partján található település a statisztikák szerint az Egyesült Államok egyik leggazdagabb városa, ahol az egy főre jutó jövedelem a hatodik legmagasabb, az egy főre jutó milliomosok száma pedig a legmagasabb egész Amerikában.

A Metropol szerint Mártha Imre lakása Naples belvárosában – ahol az ingatlanok átlagára 10-15 milliárd forint –, egy igazi luxusnak számító, úgynevezett közös birtokon található, amihez magánkikötő, medence és privát klub is tartozik.

Az adásvételi szerződést ráadásul fővárosi kinevezésével szinte egy időben, 2019 karácsonya előtt pár nappal kötötték.

Sokat elárul az is – miként a Metropol cikkében fogalmaztak –, hogy Mártha Imre nem a magyar útlevelével, hanem a floridai jogosítványával igazolta magát, ami arra utal, hogy gyakran jár ide, már komolyan berendezkedett az USA egyik leggazdagabb államában, a milliárdosok paradicsomában.

Korábban ugyancsak a Metropol írta meg, hogy a közműcég-vezérnek milliárdos villája van a Svábhegyen, százmilliós autóval jár, nyaralásokról, milliós karórákról és munkaidőben saját úszómedencéje partjáról posztolgat a közösségi oldalán. Mártha Imre korábban jogi lépéseket helyezett kilátásba a róla megjelentek miatt.

Kapcsolódó tartalom

Nem a politikai pártállását nézzük senkinek, nem lesznek politikai ejtőernyősök” – Karácsony Gergely főpolgármester két éve, nem sokkal a megválasztása után azt ígérte: a fővárosi cégeknél politikától függetlenek lesznek a kinevezések.

Gyurcsány Ferenc pedig többször is kitartott amellett, hogy a háttérből nem ő mozgatja a szálakat. Ennek ellenére több hozzá köthető ember kapott pozíciót Karácsony Gergelytől. Kedden például azt írta Facebook-oldalán: több Mártha Imrét szeretne.

A DK elnöke szuperlatívuszokban fogalmaz a budapesti közműholding vezérigazgatójáról, akiről ő csak jókat hallott, szerinte kitűnő ember, tisztességes, hazafi, és nagyon gazdag.

Mártha Imre 2010 előtt évekig a Magyar Villamos Művek vezetője volt. És bár 4 ügyben is büntetőeljárás indult ellene – köztük nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt, Karácsony Gergely győzelme után kulcspozíciót kapott Budapesten, és az összevont fővárosi közműcégek első számú vezetője lett.

Kapcsolódó tartalom

A címlapfotón: Mártha Imre, Karácsony Gergely főpolgármester, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes  és Szalmásy Miklós István (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ajánljuk még