logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fidelitas: a baloldal ismét bevezetné a vizitdíjat

| Szerző: hirado.hu
Újra bevezetnék a vizitdíjat, ha a Gyurcsány vezette baloldal kerülne hatalomra – jelentette ki a Fidelitas elnöke a szervezet Facebook-oldalára szerdán feltöltött videóban.

Illés Boglárka azt mondta: Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje amerikai mintára a betegekkel közvetlenül fizettetné meg az egészségügyi ellátás díját, „ahogy annak idején a főnöke, Gyurcsány Ferenc is tette”. Úgy fogalmazott, hogy

2007-ben a Gyurcsány-kormány napidíjjal és vizitdíjjal „keserítette meg az emberek életét”. Kórházakat zártak be, megszüntettek 9 ezer ágyat, privatizálták a laborokat, a betegszállítást, az étkeztetést, „haverok kezére játszották ki a szolgáltatásokat”, 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből.

„Ezzel szemben az Orbán-kormány 500 milliárd forintot fordított a vidéki ellátórendszer reformjára, jelenleg pedig 750 milliárd forintból a központi régió fejlesztése zajlik. A tönkretett egészségügy romjaiból mára stabilan működő, egy világjárványban is helytálló rendszert épített” – hangoztatta a Fidelitas elnöke, köszönetet mondva az orvosoknak és az ápolóknak. Közölte:

2018 óta 72 százalékkal nőtt az egészségügyi szakdolgozók alapbére, és 3 ezerrel több orvos dolgozik az ágazatban, mint 2010 előtt.

A magyarok több mint 80 százaléka egyszer már elutasította a vizitdíjat – emelte ki Illés Boglárka.

„Tavasszal pedig arról is döntünk, hogy visszatérjen-e a megszorítások korszaka vagy Magyarország a fejlődés útján, továbbra is előre menjen, nem pedig hátra. Van mit megvédenünk, van miért kiállnunk!” – jelentette ki a Fidelitas elnöke.

A videóban látható, amint a szervezet tagjai papírból készült „vizitdíj-automatákkal” hívják fel a figyelmet arra, hogy a baloldal ismét bevezetné a vizitdíjat.

Címlapfotó: Fidelitas Facebook 

Ajánljuk még