logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt búvár

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Élesen bírálta Márki-Zayt a Mazsök

| Szerző: hirado.hu
Nyílt levélben reagált Márki-Zay Péternek a fideszes zsidókról szóló, széles körű felháborodást kiváltó mondataira a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) kuratóriumának elnöke – hangzott el az M1 Híradóban.

Szabó György a baloldal miniszterelnök-jelöltjét a Pesti Srácok által közölt levelében arra szólította fel, hogy „ne használja a zsidóságot alantas politikai céljai érdekében”. Szabó György Márki-Zay Péter hétvégi előadásait egyúttal olyan stand up comedykhez hasonlította, amelyekkel lepusztult kocsmák alkoholos állapotban lévő közönségét szokták szórakoztatni.

A fideszes zsidók számbavétele nyilván önnek nem elég. Mindenesetre szólok, ne felejtsen el kihagyni a felsorolásból mint fideszest, se mint zsidót – írja Szabó György Márki-Zaynak, aki nyílt levelében azt a kérdést is feltette az ellenzék jelöltjének, hogy amikor antiszemita zsidókról beszél, akkor eszébe jut-e legfőbb szövetségeseinek egyike, a báránybőrbe bújt náci párt, azaz a Jobbik vezetője?

Nem lehet könnyű egy olyan koalíció miniszterelnök-jelöltjének lenni, amely a magyar nemzeti öngyűlöletet a legmagasabb szintre, szinte társadalmi normává emelte a politikai paletta baloldalán – szögezte le Szabó György.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még