logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Pénzfejőgépnek használta internetes udvarlóját

| Szerző: hirado.hu
Internetes társkereső oldalon megismert férfitől csalt ki több mint ötmillió forintot egy sarkadi nő. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte – közölte honlapján a rendőrség.

Csalással gyanúsít a rendőrség egy fiatal sarkadi nőt, mert 2021 februárjától kezdődően részletekben több mint ötmillió forintot kért kölcsön egy internetes társkeresőn megismert férfitől, akit személyesen nem is ismert.

Az internetes társalgást a későbbi kárvallott, egy 34 éves vésztői férfi kezdte, ő írt először a nőnek, majd az üzeneteire választ is kapott. A nő elpanaszolta, hogy válófélben van, várandós és nincs pénze. Fotókat küldött magáról, majd különböző összegeket kért kölcsön a férfitől. Azt ígérte, hogy ha eladják a volt férjével közös házukat, akkor mindent megad majd és együtt új életet kezdenek.

Amikor a nő ügyvédi munkadíjra is kért pénzt, a férfi már gyanút fogott és fel akarta hívni az ügyvédet, hogy megkérdezze, miért nem halad az adásvétel, a nő megadta neki az élettársa édesanyjának telefonszámát. A 43 éves nő ügyvédnek adta ki magát és úgy válaszolt a kérdésekre, emellett egy bankszámlaszámmal is segített. A becsapott férfi erre a számlára összesen tizenegy alkalommal utalt pénzt.

A férfi rendőrséghez fordult. Időközben az elrendelt nyomozást lezárták és a szélhámossággal gyanúsított 22 éves sarkadi nő, valamint élettársának édesanyja ellen csalás bűntett miatt vádemelést javasol a rendőrség.

Ajánljuk még