logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megérkezett a hó: készülnek a hóemberek

| Szerző: hirado.hu
A havat és a mínuszokat is érdemes belekalkulálni a hétvégére tervezett programokba, ugyanis kifejezetten télies idő lesz szombaton és vasárnap – állt az előrejelzésekben. A keleti, délkeleti tájak már valóban ki is fehéredtek szombat délutánra.

Már készülnek a hóemberek délkeleten, némelyikükkel még a kutyusok is szívesen pózolnak – írták az Időkép közösségi oldalán. Van, ahol már 4 centis a hó.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat is megosztotta, hogy szépen gyarapszik a hóréteg Orosházán.
A MetNet bejegyzése szerint Kaszaperen nem kizárt, hogy holnap reggelre bőven meghaladja a hó vastagsága a 10 centit.
Az időkép előrejelzései szerint a legtöbb hó a Viharsarokban hullhat. A Dél-Alföldön és a Tiszántúl déli és középső részén valószínű 5 centimétert meghaladó hóréteg, de lokálisan akár 10 centi körüli mennyiség sem kizárt.
Szombat éjjel a csapadékzóna elhagyja az országot, újabb kisebb havazás vasárnap, napközben érkezhet a Dunántúlra. A hóval borított keleti, délkeleti tájakon vasárnap hajnalra nagy területen -10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, sűrű, zúzmarás ködfoltok is kialakulhatnak – tájékoztatott az Időkép.
A közmédia tudósítói Nyíregyházáról és Szolnokról jelentkeztek be. Többfelé alakulhat ki 5 cm-t meghaladó hóréteg is. 4 megyére adott ki figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ajánljuk még