logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kövér László megmutatta a Kossuth Rádiónak a dolgozószobáját – VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
A Kossuth Rádió hallgatói egy nem mindennapi adásra számíthatnak a január 8-án adásba kerülő Országjáró című műsorban. Kövér László, az Országgyűlés elnöke mutatja be a parlamenti dolgozószobáját, a Nándorfehérvári termet.

Kövér László a különleges festményekről is mesél és átveszi a műsor stafétaajándékát, a Veszprémből érkezett tekercset, valamint elhelyezi az Országjáró Kincsesládában az Országház ajándékát, az épület történetét bemutató háromnyelvű könyvritkaság reprintjét.

A műsorban az Országjáró készítői a világ egyik legszebb parlamentjében olyan különleges, érdekes helyekre kalauzolják a hallgatókat, amelyek rejtve maradnak a turisták elől. Az Országgyűlési Könyvtárban könyvritkaságokat lapoznak fel, valamint bejárják a Parlament alagútrendszerét.

A hallgatók megismerhetik az épület gyönyörű tereit, a díszlépcsőháztól a kupolacsarnokon át egészen az ülésteremig.

Az Országház főépítésze beszél az épület születéséről, a világörökség részének választott épület felbecsülhetetlen muzeális értékéről, az elmúlt évtizedekben a Parlament épületében történt át-, majd visszaalakításokról.

Megismerhetik az Országgyűlési Őrség egyedülálló feladatát, valamint a Szent Korona védelméről és különleges hivatásukról szólnak a koronaőrök.

Az Országjáró adását meghallgathatják a Kossuth Rádióban január 8-án, 14:30 és 17:30 között.

Ajánljuk még