logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyermekvédelmi népszavazás: minden jogi akadály elhárult

Az Alapjogokért Központ üdvözli az Alkotmánybíróság gyermekvédelmi népszavazást helybenhagyó határozatát. A döntéssel minden jogi szűrőn átment a kezdeményezés, így a köztársasági elnök kitűzheti a referendum időpontját, ami akár egy napon is lehet az országgyűlési választással. A baloldal „ostobaságnak” tartja a referendumot, miközben maga is népszavazást kezdeményezett két másik kérdésben – számoltak be róla az M1 Ma reggel című műsorában.

Szikra Levente, az Alapjogokért Központ elemzője elmondta, hogy az Alkotmánybíróság döntése volt az utolsó jogi forduló a népszavazás kapcsán, és ez azt mutatja, hogy a gyermekvédelmi népszavazás kérdései minden szűrőn átmentek, és minden feltételnek megfelelnek.

Ebből pedig az következik, hogy tavasszal ebben a négy kérdésben már biztosan népszavazást fogunk tartani Magyarországon – tette hozzá az elemző.

Szikra Levente szerint még az elején megálljt kell parancsolni annak, hogy a gyerekeket érzékenyítsék – fogalmazott, majd hozzátette, hogy „felnőttként mindenki szabadon élhet, és olyan életvitelt folytat, amit ő maga jónak lát, de a gyermekeket nem szabad ilyen módon befolyásolni”.

A népszavazásnak pedig ebben a kérdésben nagy jelentősége van, hiszen annak eredménye egy demokratikus legitimációt biztosít majd, és képes lesz arra, hogy Magyarországon megállítsa ezeket a folyamatokat – tette hozzá az elemző.

Kapcsolódó tartalom

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még