logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

48 perc: Schiffer szerint zsákutca a baloldal alkotmányozási hergelése

| Szerző: hirado.hu
A baloldal önmagát viszi zsákutcába, amikor az alkotmányozás körüli indulatokat fűti – mondta Schiffer András ügyvéd a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsorban.

Az LMP egykori politikusa arra is felhívta a figyelmet, hogy a baloldal így is „felment a pályára”, elindult a választásokon, megnyertek maguknak önkormányzatokat és beültek a képviselői székekbe.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője és Schiffer András ügyvéd, az LMP korábbi társelnöke volt a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor első adásának vendége. A legfontosabb aktuális magyarországi és nemzetközi hírek és események hátterével foglalkozó műsor első részében – amit az M1 és a hirado.hu közvetített – többek közt arról beszéltek, hogy a baloldal már hosszú ideje próbálja kitalálni, hogy a kétharmados törvényt miként lehet feles többséggel megváltoztatni.

Ifj. Lomnici Zoltán elmondta, hogy a baloldal 2002 után is „hajtóvadászatot” indított azok ellen, akiket a korábbi Fidesz-kormány nevezett ki. Az alkotmány keretet ad, így annak a kidobása nem váltaná ki a baloldal által kívánt hatást, hiszen a részletszabályok sarkalatos törvényekben vannak, amiket kétharmaddal lehet módosítani. A Horn-kormány idején számos kétharmados törvényt hoztak, azokra mégsem mondta senki, hogy illegitim.

A baloldal arra játszik, hogy az észak-macedón és a belarusz mintát követve válságot idézzenek elő

– tette hozzá.

Schiffer szerint a baloldal ennek a kérdésnek a pedzegetésével annyira felkorbácsolta az indulatokat, hogy egy esetleges választási győzelem után óriási nyomás helyeződne rájuk. Ha pedig belemennek ebbe a játékba az válsághelyzetet idéz elő. Ha felborítják az alkotmányos jogokat, akkor ki és milyen alapon mondja meg, hogy hol vannak a határok, hogy kire milyen szabályok vonatkoznak? – tette fel a kérdést Schiffer. Hozzátette: egy ilyen helyzet pártállástól függetlenül senkinek és Magyarországnak sem érdeke.

Kapcsolódó hírek

48 perc: Blöff a baloldal feles alkotmányozásról szóló elképzelése
Blöffnek tartja Schiffer András ügyvéd, hogy a baloldal feles többséggel akar alkotmányozni egy választási győzelem után – hangzott el a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsorban. Az LMP volt társelnöke szerint a baloldal ebben a kérdésben ellentmondásba került saját magával.
Belpolitika

Ajánljuk még