logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

48 perc: A demokráciára a legnagyobb veszélyt a techóriások jelentik

| Szerző: hirado.hu
Magyarország érdekeivel ellentétes, hogy a demokraták vezetik az Egyesült Államokat – mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsorban.
Joe Biden amerikai elnök egyéves teljesítménye is szóba került a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsorban, hiszen egy évvel ezelőtt zajlott a Capitolium ostroma. Ifj. Lomnici Zoltán szerint

érdekünk az, hogy az Egyesült Államok továbbra is szuperhatalom legyen, de láthatóan annak mostani vezetése nem képes ezt fenntartani.

Az, hogy a közép-európai régió felértékelődik az amerikaiak szemében inkább republikánus hagyománynak tekinthető, éppen ezért rossz nekünk a jelenlegi demokrata vezetés. Magyarország második legnagyobb kereskedelmi partnere az Egyesült Államok, ezért is lenne fontos, hogy a régióra több figyelem irányuljon.

Schiffer András felidézte, hogy Trumpot annak idején letiltották a közösségi techóriások, és ez a szempont az, ami igazán számít. Van-e korlátja a techcégek hatalmának, és az igazi kérdés az Egyesült Államokban, hogy hogyan lehet ezeket megfékezni.

Ajánljuk még