logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lövés dördült, miután el akart ütni egy rendőrt a migránsokat szállító autó sofőrje

Illegális bevándorlókat szállító kisteherautóra adott le lövéseket egy rendőr csütörtök délután a harkai határátkelő közelében, miután a járművet vezető sofőr majdnem elütötte járőrtársát, aki megpróbálta feltartóztatni az autót. A rendőr félre tudott ugrani, sérülés így nem történt – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.

A közlemény szerint a rendőröknél felmerült a gyanú, hogy a harkai határátkelő közelében ellenőrzött litván rendszámú személyautó és utasai egy embercsempész előfutáraként érkeztek a magyar–osztrák határhoz. A rendőrök értesítették a közelben lévő egységeket, és nem sokkal később a Harkán ellenőrző járőrök észrevettek egy nagy sebességgel a határ felé tartó furgont.

Értesítették kollégáikat a kisteherautó érkezéséről, majd egyikük az úttestre kilépve szabályos rendőri jelzéssel megpróbálta megállásra késztetni a járművet. A magyar rendszámú autó vezetője azonban a rendőr felé kormányozta a járművet és felgyorsított. A rendőr el tudott ugrani a közeledő autó elől.

Társa, mielőtt szintén elugrott volna a jármű elől, több lövést adott le szolgálati fegyverével, hogy a furgont irányváltoztatásra kényszerítse. A kisteherautó sofőrje áthajtott Ausztriába, ahol a furgon néhány száz méter után üzemképtelenné vált. Az osztrák rendőrök elfogták az autót vezető egyiptomi férfit és – ez első információk szerint – harminc, ismeretlen állampolgárságú utasát.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még