logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Alapjogokért Központ: minden jogi akadály elhárult a gyermekvédelmi népszavazás megtartása elől

Az Alapjogokért Központ üdvözli, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) elutasította a gyermekvédelmi népszavazást megtámadó indítványokat, és alkotmányosnak nyilvánította az Országgyűlés erre vonatkozó döntését.

Az Alapjogokért Központ Facebook-oldalán olvasható csütörtöki bejegyzés szerint az Ab döntésével minden jogi akadály elhárult a gyermekvédelmi népszavazás megtartása elől, a jogszabályok értelmében tehát a köztársasági elnök 15 napon belül kitűzheti a referendum időpontját, a kitűzéstől számított 70-90 napon belülre. Az pedig – egy, az ellenzék által kezdeményezett törvénymódosítás értelmében – akár azonos napon is lehet az országgyűlési választással.

Gyermekvédelem igen, genderideológia nem: a Központ már évek óta hívja fel a figyelmet a teremtett férfi és női nemeket megkérdőjelező elmebaj veszélyeire, a szivárványos propaganda pedig egyre inkább a kiskorúakat veszi célba, őket igyekszik nyílt és sundám-bundám módon érzékenyíteni az aszexuális genderfluiditás vagy a non-bináris agenderek iránt” – olvasható a bejegyzésben.

Kapcsolódó tartalom

Nyugaton a politikai elitek az emberek megkérdezése nélkül tették jóformán hivatalossá a genderideológiának nevezett elmebajt. Nálunk azonban a gyermekvédelmi népszavazáson – csakúgy, mint a migráció esetében – a magyar állampolgárok maguk dönthetnek majd a mindennapi életüket, illetve a gyermekeik jövőjét érintő fontos kérdésekben, mint amilyen a gyermekek szexuális edukációja, a nemátalakítás propagálása vagy az ilyesmit bemutató médiatartalmak – írta a központ.

A baloldal persze a nyílt társadalom hálózatával karöltve folyamatosan támadja és a részvétel ellen buzdít a gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatban – Márki-Zay Péter ostoba kérdéseknek nevezte azokat – miközben saját, két másik ügyben indított kezdeményezéséről azt állítják, hogy a január közepéig össze tudják gyűjteni a szükséges 200 ezer aláírást. Bár részükről ez már a sokadik időpont-módosítás, ha még sikerülne is az aláírásgyűjtés, a jogszabályok alapján teljesen egyértelmű, hogy ezen kérdések kapcsán a népszavazás elrendeléséről legfeljebb már csak a következő Országgyűlés dönthet a választások után – áll az Alapjogokért Központ Facebook-bejegyzésében.

Az Alkotmánybíróság csütörtökön a honlapján közölte, hogy elutasította az Országgyűlés népszavazás elrendeléséről szóló határozatának megsemmisítésére irányuló indítványokat, és helybenhagyta a parlamentben tavaly november 30-án elfogadott határozatot.

Ajánljuk még