logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Közel 500 migránst tartóztattak fel a hatóságok

Egy nap alatt ismét közel félezer migránst állítottak meg a rendőrök és a katonák. A magyar rendvédelmi szervek január 4-én összesen 243 határsértőt tartóztattak fel és 238 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – számoltak be róla a Police.hu honlapján.
A Bács-Kiskun megyei rendőrök egy grúz férfit vettek őrizetbe és 14 illegális migránst tartóztattak fel. Fotó: police.hu

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, iraki, marokkói, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 54 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Bátmonostor, Hercegszántó, Homorúd, Kelebia, Kunbaja és Mélykút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 18 esetben összesen 176 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Sándorfalva, Szatymaz, Szeged és Zákányszék közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 1 esetben 4 határsértőt tartóztattak fel Kapuvár közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében 1 esetben 5 határsértőt tartóztattak fel Komárom közigazgatási területén.

Pest megyében 1 esetben 4 határsértőt tartóztattak fel Vác közigazgatási területén.

Az elmúlt 24 órában 14 esetben összesen 238 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 2 esetben 21 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 12 esetben 217 főt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el Budapesten, míg embercsempészés miatt 4 fővel szemben indult büntetőeljárás.

Kapcsolódó tartalom

Címlapfotó: Police.hu

Ajánljuk még