logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hirtelen szakad vége a januári tavasznak

| Szerző: hirado.hu
Idén eddig minden napra jutott egy hőmérsékleti rekord és valószínűleg ez szerdán is folytatódik. Markáns hidegfront vet véget a szokatlanul enyhe időnek, majd marad is az évszaknak megfelelő idő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a déli, délkeleti megyékben vékonyabb lehet a felhőzet, és ott (szűrt) napsütésre is van esély, majd délután ott is beborul. Több helyen előfordulhat eső, zápor, ugyanakkor a délkeleti megyékben inkább csak délután, késő délután lehet érdemi csapadék. A délnyugati szél fokozatosan északnyugatira fordul, több helyen erős, néhol viharos lökések valószínűek.

(Fotó: met.hu)

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 17 fok között alakul, de az Észak-Dunántúlon és az Északi-középhegységben 10 fok alatt maradhat a csúcsérték. Késő estére 3 és 8 fok közé hűl le a levegő.

(Fotó: met.hu)
Estefelé borult marad felettünk az ég. Estétől előbb az Alpokalján, valamint a Dunántúli-középhegységben, később már egyre nagyobb területen váltja az esőt síkvidéken is havas eső, illetve havazás. Ezzel szemben a keleti megyékben végig az eső lesz a meghatározó. A szélcsendes Dráva mentén és az északkeleti határnál foltokban pára, köd képződik.
(Fotó: met.hu)
Az északnyugati szél sokfelé lesz élénk, a magasabban fekvő helyeken erős lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 5 fok között valószínű, de a szélcsendes északkeleti, valamint délnyugati részeken gyenge fagy is lehet.
A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még