logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bakondi György: Magyarország nemcsak a magyar emberek biztonságát védi a határon, hanem az uniós polgárokét is

A baloldal továbbra is támogatja a bevándorlást, és Brüsszel kérésének eleget téve, legalizálni akarja az illegális migrációt – erről beszélt korábbi videóüzenetében Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Csak tavaly több, mint százezren próbáltak átjutni a déli határzáron és 2200-nál is több embercsempészt fogtak el a határvédők – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója elmondta, hogy 2021-ben egy folyamatos, intenzív, közel háromszoros határsértő számbeli növekedést tapasztaltunk a magyar határon, valamennyi európai útvonalat érintő növekvő tendenciájú illegális migráció jellemezte az évet.

Bakondi György súlyos változásnak nevezte, hogy egy újabb migrációs útvonal is létrejött tavaly Fehéroroszországon keresztül, Lengyelország érintésével, Litvánia felé.

Hozzáfűzte: mostanra valamelyest csökkent a migránsok száma az új útvonalon, de továbbra is van mozgás.

Bakondi György felhívta a figyelmet arra, Törökország felől nagyon sokan érkeznek Afganisztánból, Indiából és Pakisztánból.

Intézkedésre váró migránsok, akiket Ásotthalom mellett fogtak el a magyar határvédelmi erők 2021. december 29-én. (Fotó: Police.hu)

Kitért arra is, az idei migrációs adatok nagyban függnek majd attól, hogy az európai döntéshozók milyen politikát fogalmaznak meg.

Jelenleg ugyanis, míg egy uniós állampolgár csak szigorú feltételek mellett utazhat Európában a koronavírus-járvány miatt, a migránsok voltaképpen kontroll nélkül teszik ezt

– jelentette ki.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában azt is mondta, Magyarország nemcsak a magyar emberek biztonságát védi a határon, hanem az uniós polgárokét is, ezért indokolt lenne, hogy az Európai Unió részt vegyen – legalább felerészben – a határőrizet finanszírozásában. Erre azonban eddig nem érkezett válasz – jelezte.

Kapcsolódó tartalom

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még