logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Zsigó Róbert: Magyarország családbarát ország

Magyarország családbarát ország – jelentette ki a családokért felelős parlamenti államtitkár a Facebook-oldalára kedden feltöltött videóban.

Zsigó Róbert azt mondta: több mint egy évtizede dolgoznak azért, hogy megerősítsék a családokat. Ennek a munkának a részeként folyamatosan növelik a családtámogatások összegét.

A kormány 2010 óta 3,5-szeresére, 3500 milliárd forintra növelte a költségvetésben a családtámogatásokra fordítható összeget. A cél, hogy Magyarországon egyre könnyebb legyen családot alapítani, gyermeket vállalni, gyermeket nevelni – hangsúlyozta az államtitkár.

Január elsejétől 200 ezer forintra emelték a minimálbért – tette hozzá –, ennek következtében több családtámogatás összege is emelkedett. Januártól bruttó 280 ezer forintra emelkedett a gyed (gyermekgondozási díj) maximális összege, ez a 2010-es összeg 2,5-szerese.

Kitért arra is, hogy bevezették, és folyamatosan emelik a diplomás gyedet. Az alapképzésben részt vevő hallgatóknak ez bruttó 140 ezer forintot, a mesterképzésben részt vevőknek bruttó 182 ezer forintot jelent. Január elsejétől a minimálbér összegére, bruttó 200 ezer forintra emelte a kormány a gyermekek otthongondozási díjának, a gyodnak az összegét – mondta Zsigó Róbert.

Ezen intézkedésekből is látszik, hogy mi – a 2010 előtti baloldali kormányokkal ellentétben – a válság idején sem elveszünk a családoktól, hanem minden eszközünkkel támogatjuk őket. Mi továbbra is a családokért dolgozunk” – hangoztatta a családokért felelős parlamenti államtitkár.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még