logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több mint négyszáz migráns ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Az év első napjaiban is migránsok százait állították meg a magyar hatóságok. Péntektől vasárnapig 457 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák – tájékoztatott hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 121, szombaton 152, vasárnap 176 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak nyolc határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 1381 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – december 20-tól 26-ig – a feltartóztatottak száma 1418 volt.

Kapcsolódó tartalom

Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 18 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 21 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

A címlapotó illusztráció.

Ajánljuk még