logo

Műsorújság

Rendkívüli

Rakétatámadás érte Kárpátalját

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több mint kétszáz határsértőt fogtak el egy nap alatt hazánkban

| Szerző: hirado.hu
A rendőrök január 2-án egy nap leforgása alatt összesen 176 határsértőt tartóztattak fel és 69 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – számolt be a Police.hu.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 5 esetben összesen 37 határsértőt tartóztattak fel Lajosmizse, Tompa Közúti-határátkelőhelyen, Balotaszállás, Homorúd és Madaras közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 12 esetben összesen 107 határsértőt tartóztattak fel, Ruzsa, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén. Pest megyében két alkalommal 23 határsértőt, Vas megyében egy rajtaütés során kilenc határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok az ellenőrzés során török, afgán, szír, szomáliai, marokkói, egyiptomi és tunéziai állampolgárnak vallották magukat,

azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írták a rendőrség honlapján.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun két, Csongrád-Csanád megyében négy esetben a rendőrök összesen 69 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt két embert elfogtak, míg két esetben embercsempészés, egy alkalommal pedig alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még