logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Részletesen mutatja be a Metropol a közművezér luxuséletét

| Szerző: hirado.hu
Dagad a botrány Mártha Imre, a fővárosi közműcégek „luxuséletet” élő vezetője körül a Metropol cikksorozata nyomán. Miközben Mártha Imre, Karácsony Gergely cégvezére kérkedik milliárdos vagyonával, a városvezetés Budapest lakóin és a dolgozókon spóról - számol be a Metropol.

A milliárdos Mártha Imre botránykrónikája a két ünnep között is folytatódott: kiderült az is, hogy a maffiózó Prisztás József családjától vette kétmilliárdot érő svábhegyi villáját. A közműcég-vezér pedig a közműholding mögé bújva fenyegetőzik – írja a Metropol.

December utolsó napjaiban lemondott 7 éve viselt közalapítványi felügyelőbizottsági tagságáról Pálfalvi Milán, indoklásként elmondta: „engem nem érdekel senkinek a nyaralása, vagyona, ellenben az rendkívül bosszantó, ahogyan Mártha Imre a közműcéget személyes szócsőként és védőbástyaként használja, tisztsége és a szervezet mögé bújva, mintha az az ő politikai hitbizománya lenne, őt szolgálná és nem fordítva”.

Hozzátette: „az elmúlt két évben a bábként működő fővárosi vezetés zokszó nélkül visszaengedte azokat a politikai kegyelteket különböző tisztségekbe, akiket a választók 2010-ben egyszer már elküldtek. Miután azonban a budapestiek 2019-ben meghozott döntését elfogadtam, két éve elhatároztam, hogy a munkára, a szakmai működésre figyelek és nem a politikai történésekre. (…)

Látva mindazt, ami az elmúlt években szakmailag és magatartás tekintetében történt Budapesten, úgy döntöttem, ehhez egyszerűen nem adom a nevemet többé. Méltatlan a nemzet fővárosához, a rendes, dolgos emberekhez és az iránya ellentétes a közérdekkel.

Sok tisztességes munkavállaló dolgozik ugyanis Budapestért nap mint nap, és nem bújnak a tisztségük mögé, hanem maguk vállalják tettük következményét. Nagyobb megbecsülést érdemelnek, és semmiképpen sem azt, hogy a vállukon vitt szervezet nevében védeniük kell egy politikai kinevezettet, mert az arra sem képes, hogy maga levonja a konzekvenciát és lemondjon”.

A Metropol feltette a kérdést, hogyan tudnak a Mártha Imre irányítása alatt álló fővárosi közműcégek ekkora jövedelmet biztosítani a cégvezérnek? Miből telik a közműcég-vezérnek 2 milliárdot érhető villára, Bentleyre, milliós órára, miközben Budapesten spórolásból szemeteskukákat és jegyautomatákat szerelnek le, és sorozatosak az elbocsátások a közterület-fenntartónál, a Főtávnál, a Főkertnél és a temetkezési vállalatnál?

A kérdések feltétele után a Metropol cikkében 10 pontban összeszedve mutatja be a milliárdos körüli anomáliákat.

Karácsony Gergely nem válaszol, ellenben bőkezűen jutalmazza tanácsadóit

Még decemberben a Fővárosi Közgyűlés Fidesz–KDNP frakciójának képviselője, Pintér Gábor megkérdezte Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy Mártha Imre, a BKM Budapesti Közművek Zrt. vezérigazgatója milyen javadalmazásban, esetleges prémiumban részesül, de érdemi választ nem kapott.

December végén az Origo arról írt, hogy a Karácsony Gergely vezette Városháza több százmillió forintot költött idén tanácsadókra. A portál kiemelte, hogy miközben a fővárosi közműcégeknél több száz embert bocsájtottak el, addig az elérhető adatok alapján egy év alatt több mint 30 százalékkal nőtt a tanácsadók létszáma. Egy tanácsadó egyébként éves szinten átlagosan több mint bruttó 7,5 millióhoz jut, miközben az elvégzett tevékenységről nem kell beszámolót készíteni.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még