logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Idén visszakapják a gyermeket nevelő szülők szja-befizetésüket

| Szerző: hirado.hu
A magyar gazdaságtörténet eddigi legnagyobb adócsökkentése valósul meg 2022-ben. Ennek keretében mintegy 1,9 millió szülő kapja vissza a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadóját február 15-ig.

Minden dolgozó, gyermeket nevelő szülő visszakapja a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadóját (szja) 2022. február 15-éig . Az intézkedés csaknem kétmillió embert érint.

Kapcsolódó tartalom

A kormány vállalta, hogy a gazdaság sikeres újraindításának a magyar családok is a részesei lesznek. A magyar gazdasági növekedés mára az egyik leggyorsabb Európában, ami lehetővé teszi, hogy a kormány visszafizesse a befizetett szja-t.

A visszatérítés személyenkénti maximális mértéke 809 ezer forint. Ez azt jelenti, hogy az átlagbér szintjéig minden szülő visszakapja a befizetett személyi jövedelmadóját.

A magyar gazdasági sikeres újraindításának és a gazdasági növekedésnek köszönhetően a kormány mintegy 600 milliárd forintot tud erre a célra fordítani. A visszatérítés az összevont adóalapba tartozó jövedelmek után (munkajövedelem, lakás bérbeadás stb.) a katás vállalkozók és az ekhósok számára egyaránt jár.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még