logo

Műsorújság

Rendkívüli

Bombafenyegetés miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Menekül a milliárdos fővárosi közművezér ügyvédje a sajtó elől

| Szerző: hirado.hu
A Metropol eljutott az ügyvédhez, aki állítólag egy strómanszerződéssel segít Mártha Imrének, a fővárosi közműcégek csúcsvezetőjének elrejteni óriási vagyonát. Mártha így bármikor, potom összegért visszaveheti milliárdos ingatlanokat rejtő cégét. Időközben már rendőrségi feljelentés is született az ügyben.

A Metropol szerint menekül a nyilvánosság elől dr. SZ.SZ.L. ügyvéd, aki a lap által megszerzett dokumentumok szerint egyértelműen Mártha Imre strómanja. Végül a XII. kerületben megtalálták és megpróbáltak beszélni vele.

Először telefonon hívták fel az irodáját. Mint írták, már a számot sem volt könnyű kideríteni: figyelemre méltó, hogy az ügyvéd az interneten „szinte nem is létezik”, egyedül az ügyvédek nyilvántartásban találni rá.

A telefont személyesen soha nem veszi fel, csak a munkatársain keresztül lehet vele kommunikálni. Ők viszont sem mobilszámot, sem e-mail-címet nem adnak ki. Több mint egy héten át próbáltak beszélni vele. Kollégái először azt mondták, jöjjünk másnap délután, aztán a megbeszélt időpontban senki nem nyitott ajtót a Metropol újságíróinak.

Több napon keresztül próbálták elérni az ügyvédet, de próbálkozásaik sorra kudarcba fulladtak. A következő hívásaikat már a titkárnő sem vette fel.

A Mártha Imrét leleplező szerződést a Metropol szerint egyértelműen azért kötötték, hogy Mártha elrejthesse sokmilliárdos ingatlanvagyonát, méghozzá abban a cégben, amelynek többi tulajdonosa a közeli hozzátartozója, vagyis jó eséllyel ők is csupán strómanok.

Kapcsolódó tartalom

Mártha bármikor olcsón visszaveheti a céget a strómantól

A szerződés szerint a Lázár Houses-ban 26 százalék részesedést tulajdonoló dr. SZ.SZ.L. ügyvéd öt évre, egy meghatározott összegért opciós vételi jogot biztosít erre a tulajdonrészre Mártha Imrének, aki potom 1 690 000 forintért bármikor megvásárolhatja azt.

Pontosabban visszavásárolhatja, hiszen a cégtörténet alapján éppen Mártha Imrétől, illetve közvetlen családtagjától „vásárolta”, azaz íratta a nevére az üzletrészt az ügyvéd stróman, így segítve eltüntetni egy hatalmas, milliárdokat érő vagyonrészt.

(forrás: Metropol)

A szerződés több olyan részletet is tartalmaz, amely egyértelműen bizonyítja, hogy a budapesti közműholding csúcsvezetője a vagyon elrejtésére szolgáló klasszikus strómanszerződést kötött. Például kikötötték, hogy a stróman ügyvéd az 1 millió 690 ezres vételárnál nem követelhet többet a milliárdos vagyonért „még akkor sem, ha a társaság eredményes gazdálkodása folytán az üzletrész értéke gyarapodott”.

Ajánljuk még