logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A minimálbért támadja Márki-Zay Péter

| Szerző: hirado.hu
Folyamatosan támadja a minimálbért a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay Péter szerint nincs is szükség erre az intézményre, a véleményét pedig azzal igyekszik alátámasztani, hogy irreálisan magas összegről beszél, ami szerinte hatalmas elbocsátásokhoz vezetne. Az Origo arra hívta fel a figyelmet, hogy elbocsátások helyett 2010-hez képest az évről évre növekvő minimálbér mellett több mint egymillió új munkahely jött létre – számolt be róla az M1 Híradó.

Magának és a baloldalnak tulajdonította Márki-Zay Péter a kormány által bevezetett nyugdíjasokat, családokat és munkavállalókat támogató intézkedéseket.

Mindazt, az adókedvezményt, visszatérítést, 13. havi nyugdíjat, béremelést, amit Orbántól most kapnak, ezt mind az ellenzéktől kapták az emberek, nem Orbán Viktortól” – fogalmazott.

Hódmezővásárhely polgármestere vasárnap esti élő bejelentkezésében azt állította: ha a hatpárti együttműködés nem lenne, az adócsökkentésekből és a béremelésekből semmi sem valósult volna meg.

Az Országgyűlés december 14-én szavazott arról az adócsökkentési csomagról, amely lehetővé tette, hogy idén 200 ezer forintra emelkedjen a minimálbér.

A parlamentben készült felvételeken látható, hogy a baloldali padsorok a szavazás idején üresen maradtak.

A baloldal nem vett részt a voksoláson.

Helyette Márki-Zay Péterrel kiegészülve éppen a parlament előtt fotózkodtak. Az adócsökkentési csomagot és a minimálbér-emelést így az Országgyűlés nélkülük, a kormánypártok voksaival fogadta el.

Miközben a most maguknak tulajdonított adócsökkentéseket és béremelést nem szavazta meg a baloldal a parlamentben, közös jelöltjük azt is többször egyértelművé tette: szerinte nincs szükség minimálbérre sem.

Én azt mondtam, hogy én személy szerint közgazdászként nem tartom különösen indokoltnak vagy szükségesnek a minimálbért” – mondta Márki-Zay Péter.

A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje az elmúlt hónapokban szinte egyetlen alkalmat sem mulasztott el, hogy szélsőséges gazdasági nézeteiről győzködje hallgatóságát.

A mostani kétszázezer forintra emelt minimálbér helyett rendszeresen egy légből kapott, ötszázezer forintos összeget hozott fel.

A saját maga által kitalált számok kapcsán ezután azzal riogatott, hogy a minimálbér ilyen mértékű emelése elbocsátásokhoz vezetne, és az emelést a tömeges kirúgásokkal kötötte össze.

Márki-Zay Péter szavaiból kiderül, mire számíthatnak a magyar munkavállalók a baloldaltól – a baloldal jelöltjének minimálbérrel kapcsolatos kijelentéseit így összegezte az Origo.

A portál rámutat: a politikus nyilatkozataival ellentétben a valóság az, hogy elbocsátások helyett 2010-hez képest az évről évre növekvő minimálbér mellett több mint egymillió új munkahely jött létre. Az Origo hozzáteszi: a baloldal veszélybe sodorná több százezer ember fizetését, és kiszolgáltatná őket a multinacionális nagyvállalatoknak a minimálbér eltörlésével.

Ajánljuk még