logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ön szerint megérdemlik a főváros vezetői a jutalmakat?

| Szerző: hirado.hu
Karácsony Gergely korábbi ellentmondásos nyilatkozatai után végre fény derült arra, hogy milyen összegű prémiumokat kaptak a fővárosi cégvezetők. A Városháza tervezett eladásának botrányában főszereplő és fegyelmiben részesített Barts Balázs 5,2 millió forintot kapott, ugyanannyit, mint a milliárdos vagyonnal rendelkező Mártha Imre, a közműcégek csúcsvezetője. Ön szerint megérdemlik a főváros vezetői a jutalmakat?

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal azt kérdezzük olvasóinktól, hogy szerintük megérdemlik-e a főváros vezetői a jutalmakat. A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: 06 1 vagy 06/30/759-5200, sms: 06/30-90-00666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


Az Origo számolt be arról, hogy miközben Karácsony Gergely főpolgármester folyamatosan Budapest kivéreztetéséről, válságos anyagi helyzetről beszél,

többmilliós összegeket osztottak ki tavaly a Fővárosi Önkormányzat cégvezetőinek,

köztük a Városháza tervezett eladásáról üzletemberekkel tárgyaló Barts Balázsnak is – derült ki a közérdekű adatigénylésre érkezett válaszból. A Főpolgármesteri Hivatal hivatalos tájékoztatása szerint a vagyonkezelő cég vezetője 522 millió forint prémiumot kapott a múlt évben.

Ez azért is érdekes, mert Barts Balázs két hónappal ezelőtt írásbeli fegyelmit kapott Karácsony Gergely főpolgármestertől, miután kiderült, hogy a vagyonkezelő vezetője korábban üzletemberekkel tárgyalt a Városháza épületének lehetséges eladásáról.

Hozzá hasonlóan tetemes összeget vehetett fel Mártha Imre, a fővárosi közműcégek luxusban élő csúcsvezetője is.

A cégvezető fillérre pontosan akkora összeget kapott, mint Barts Balázs. Az 5,2 millió forint Mártha Imrének persze csak aprópénz, hiszen a régi baloldali káder rejtélyes módon megszerzett milliárdos vagyonnal rendelkezik. A hihetetlen gazdagságát jellemzi az a kétmilliárd forintot érő luxusvilla, ami korábban az alvilág egyik legismertebb figurájának, a meggyilkolt Prisztás József családjának tulajdonában állt.

Kapcsolódó tartalom

De emellett Márthának van egy balatoni kikötője és egy alsóőrsi 500 milliós villája, egy 60 milliót érő Bentley autója és egy birtoka Amerika egyik leggazdagabb városában, Naplesben, Floridában.

A két említett fővárosi cégvezető mellett

nagyobb összegű prémiumban részesült még mások mellett a BKV Zrt. vezetője, Bolla Tibor (7, 6 millió), Szőke Gábor, a Budapest Közút Zrt. első embere (6,2 millió) és Szalmásy Miklós, az FKF Zrt. vezére (5,3 millió) is.

Hozzájuk képest a budapesti színházak vezetői jóval kisebb mértékű, egy- és kétmillió forint közötti prémiumot vehettek fel.

Címlapfotó: Karácsony Gergely főpolgármester (Forrás: MTI/Mónus Márton)

Ajánljuk még