logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megmentették a kismamát, méhen belül kezelték a kisbabát: egészségesen született a kisfiú, miután összefogott a Honvédkórház és a grazi klinika

A budapesti Honvédkórház és a grazi egyetemi klinika összefogásával mentettek meg egy kismamát, aki azóta világra hozta egészséges gyermekét.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ hétfőn a Facebookon számolt be arról, hogy egy kismamánál a 26. terhességi héten, az életet veszélyeztető állapotot észleltek.

A Honvédkórház és a grazi egyetemi klinika közötti legmagasabb szintű szakmai összefogásnak köszönhetően lehetőség nyílt a méhen belüli kezelésre, a magzatnak közvetlenül adott kompatibilis vér adására, így a terhesség egészen a 36. hétig kihordható volt – írták.

A budapesti Honvédkórházban végzett legkörültekintőbb terhességgondozásnak köszönhetően az édesanya egészséges, 3200 gramm súlyú kisfiúnak adott életet. Az újszülöttet még egy ideig a koraszülött osztályon ápolják, de bíznak benne, hogy mielőbb az otthonában lehet majd szüleivel és testvéreivel – írta a kórház.

Ajánljuk még